Loading...

Appeljam

Zoet en zelfgemaakt

Appeljam maken

Zondagochtend. Lekker ontbijten met het hele gezin. Een gebakken eitje, versgeperste jus en warme croissantjes met jam zorgen voor een feestelijke start van de dag. Jam is al jaren lang een favoriet op de ontbijttafel. Stem je smaak af op het seizoen. In het voorjaar een frisse aardbeienjam en in het najaar appeljam natuurlijk. Nu de blaadjes van de bomen vallen en de dagen korter worden kies je het liefst voor een jam die bij dit jaargetijde hoort!

Verschillende soorten appeljam

Gebruik appels met een uitgesproken smaak. Het kookproces vlakt de zuren en frisheid een beetje af. Volg vooral je eigen smaak en kies je favoriete appel. Belangrijk is wel dat het fruit goed rijp is. Op die manier wordt de appel goed opgenomen in de jam tijdens het kookproces. Appeljam leent zich er uitstekend voor om gecombineerd te worden met andere groente- en fruitsoorten. Ook specerijen kunnen een nieuwe smaakdimensie aan de jam geven. Zo halen ze het beste in elkaar naar boven. Voeg gember toe voor een spannende en misschien zelfs pittige combinatie. Rozijnen zorgen voor een extra bite. Kaneel geeft de appeljam een warme gloed. En met toevoeging van citroen maak je de jam lekker fris. Combineer en ontdek de lekkerste varianten appeljam!

Hoe maak je appeljam?

Heb je een overvloed aan appels? Of gewoon trek in iets zoets? Maak een lekkere appeljam. Heerlijk op warme toast of een croissantje. In deze video laten we in een aantal stappen zien hoe je zelf appeljam maakt.

Bekijk de video

Meer over appels?

Je kunt ontzettend veel doen met appels. Maak eens appelbeignets of appelsalade. Ondek alles over appels.

Appels Appelsoorten Appel schillen Appelbeignets Appelboom Appelcake Appelciderazijn Appelflappen Appeljam Appelkoeken Appelkruimel Appelmoes Appelsalade Appeltaart