Loading...

BBQ-tips

De beste BBQ weetjes van Jumbo

BBQ-tips: veelgestelde vragen

Wil je dat jouw bbq een gegarandeerd succes wordt? Bekijk dan onze veelgestelde vragen en de bijbehorende duidelijke antwoorden. Met deze bbq-tips regel jij een perfecte barbecue!

1. Hoe maak je satésaus?

2. Hoe steek je de barbecue aan?

3. Hoeveel moet je inkopen per persoon voor een BBQ?

4. Hoe maak je gepofte aardappels op de barbecue?

5. Hoe moet je vis bereiden op de barbecue?

6. Hoe bereid je een vegetarische BBQ voor?

7. Hoe maak je pulled pork?

8. Hoe bereid je bavette op de barbecue?

9. Hoe maak je het bbq-rooster schoon?

10. Hoe marineer je vlees voor de bbq?

11. Hoe gril je een maiskolf op de bbq?

12. Hoe weet je wanneer je vlees gaar is?

Top 5 Barbecue tips

Een van de bbq tips die nog wel eens vergeten wordt: zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Draai het vlees regelmatig om, zodat het niet verbrandt en geen vlam vat. Benieuwd of het vlees gaar is? Zet een bordje naast de barbecue en snijd het vlees door met een schoon mes. Rundvlees kun je best rood eten. Varkensvlees mag heel lichtroze zijn. Kippenvlees kan pas gegeten worden als het helemaal wit is. Draag een goed schort als je voor de barbecue staat. Soms spettert er iets, waardoor je een vetvlek in je kleding krijgt.

Handige BBQ-video’s

Fruit op de BBQ
Marineren kun je leren
Zelf satésaus maken
Broodje BBQ
Garing vlees & vis
Vegetarische BBQ
Hoe maak je bavette?
Hoe maak je zalm?
Hoe maak je pulled pork?
Bekijk al onze handige BBQ video’s

BBQ tips: wat doe je met leftovers?

Veel mensen kopen liever te veel dan te weinig in voor een bbq. Herkenbaar? We hebben een paar goede bbq-tips voor wat je met restjes vlees, groente en brood kunt doen.

Groente over?

Yes, dat wordt een heerlijke salade bij de lunch morgen. Als je gegrilde groenten over hebt, kun je deze uitstekend verwerken in een salade. Snijd de groenten in stukjes en maak er een salade van met bijvoorbeeld feta of mozarella. Beetje olijfolie, peper en zout erover en smullen maar.

Vlees over?

De meeste soorten vlees, smaken ook de volgende dag uitstekend in een salade of een broodje. Maak bijvoorbeeld een sandwich met plakjes biefstuk, pesto en tomaat. Of een caesar salade met stukjes kip. Met deze bbq tip hoef je geen vlees weg te gooien.

Brood over?

Heb je nog stukjes brood over? Ook die restjes kun je nog gebruiken. Het is vaak niet lekker om het de volgende dag te eten, maar je kunt er wel crostini’s of croutons van maken. Als je stukjes broodje in de oven of in een pan bakt, wordt het lekker knapperig.

Alles voor de BBQ

Vlees, vis, groenten, vleesvervangers, salades, sausjes, stokbrood… bij een bbq komt nogal wat kijken. Bij Jumbo kun je alles halen of makkelijk bestellen wat je nodig hebt.

Bekijk alle BBQ-producten

Relaxte BBQ

Luister naar Spotify lijstje Relaxte BBQ

Deze lijst met relaxte muziek maakt jouw BBQ heel ontspannen. Je waant je op een tropisch eiland of een relaxte beachclub in je eigen achtertuin met deze hits. Natuurlijk mag Bob Marley en de Buena Vista Social Club dan ook niet ontbreken.

Beluister Spotify lijst

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

BBQ recepten BBQ-tips Bavette Gepofte aardappel Pulled pork Satésaus Vega BBQ Vis