Loading...

Fruit

Van aardbei tot meloen

Bekijk alle producten

Fruit in de hoofdrol

Groenten en fruit behoren tot de Schijf van Vijf. Als je gezond wil eten, dan kun je dus het beste veel groente en fruit eten. Het advies voor volwassenen is om 2 stuks of porties fruit per dag te eten. Bij Jumbo hebben we een breed assortiment aan fruit zodat je elke dag weer een ander stuk fruit kunt kiezen. Aardbeien, appels, peren, kiwi’s, nectarines, perziken en meloen: je vindt ze in allerlei vormen, soorten en maten bij ons in de winkel of op Jumbo.com.

Banaan

Als onderdeel van de familie fruit neemt de banaan een mooie plek in op de Schijf van Vijf. Echter is de banaan wel een bijzonder soort fruit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ananasmango of kiwi bevat de banaan niet veel vitamine C, maar vind je er wel veel voedingsvezels, kalium en zetmeel in terug.
Bekijk recepten met banaan >

Mango

De mango is een zoetzuur en sappig soort fruit dat in tropische gebieden opgroeit. Eenmaal in Nederland wordt de mango verwerkt in smakelijke, Hollandse gerechten. Zo is de mango niet weg te denken uit een garnalencocktail en vinden we ‘m steeds vaker terug in (fruit)salades. Ook vind je in steeds meer recepten mango chutney. Door de frisse smaak van mango en de bijzondere structuur is het een onvervangbare vrucht in vele gerechten.

Bekijk recepten met mango >

Peer

De peer is een bekend stuk fruit in ons land. Dit broertje van de appel wordt veel gekweekt in verschillende Nederlandse provincies, maar ook in andere landen zoals bijvoorbeeld Frankrijk en Zuid-Amerika. Het bekendste ras is de Conference: dit ras is de meeste geteelde handpeer in Nederland.

Bekijk recepten met peer >

Bekijk ons volledige fruit assortiment

Appel Peer Banaan Sinaasappel Aardbei
Blauwe bessen Ananas Mango Kiwi
Meloen Avocado Nectarine Perzik

De lekkerste recepten boordevol fruit

Fruit bestellen bij Jumbo

Jumbo heeft heel veel verschillende soorten fruit in het assortiment. Naast alle soorten die we per stuk verkopen, hebben we ook diverse bakjes met gesneden fruit in de koeling liggen. Ook in de vriezer vind je lekkere doosjes met vers ingevroren fruit waar je heerlijke smoothies mee maakt.

Bekijk het hele fruit assortiment