Loading...

Picanha BBQ: recepten & inspiratie

Een sappig stukje rundvlees

Bekijk alle recepten

Malser dan mals: picanha van de BBQ

Picanha is misschien wel het populairste vlees in BBQ-land Brazilië. Ook in Nederland wint de picanha aan BBQ-terrein. Dat begrijpen wij wel, want het is overheerlijk! Picanha is het driehoekige staartstuk van een rund en smaakt hemels mals na een ‘low en slow bereiding’. Hoe je dat doet én de lekkerste recepten met picanha op de BBQ lees je hier.

Picanha bereiden op de BBQ doe je zo:

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Warm de BBQ op tot een temperatuur rond de 120-130°C. Snijd een ruitjespatroon in de vetlaag van de picanha en strooi zeezout en zwarte peper over het vlees. Leg de picanha op de BBQ en wacht tot het een kerntemperatuur van 45°C heeft. Haal de picanha van het vuur en warm de BBQ op tot 200°C. Nu kan de picanha weer op de BBQ. Laat ‘t vlees doorgaren tot een kerntemperatuur van 52°C en blijf de picanha tussendoor omkeren. Haal de picanha van de BBQ en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Inkopen doen voor picanha BBQ

Kies je normaal gesproken voor veel kleine stukken vlees voor de BBQ? Dan houd je vaak veel over. Met picanha op de BBQ heb je écht geen ander vlees nodig. Bekijk de video en ontdek het zelf. Onze BBQ-experts geven je handige tips voor het doen van inkopen voor een lekkere picanha BBQ.

Bekijk de video

5x inspiratie voor picanha op de BBQ

Wil je meer inspiratie voor lekkere combi’s om picanha te bereiden op de BBQ? Ontdek onze recepten met picanha of ander rood vlees van de BBQ.

Weetjes over picanha BBQ

De exotische naam dankt de picanha aan Brazilië, waar het al jarenlang dé favoriet voor op de BBQ is. In Nederland kennen we picanha als staartstuk. Er zit een mooie laag vet op de picanha. Verwijder deze niet, dankzij deze laag behoudt het vlees zijn smaak en blijft het malser dan mals. In Brazilië serveren ze picanha van de BBQ graag met een chimichurri, echt een aanrader! Gebruik altijd een thermometer om de kerntemperatuur in de gaten te houden. De vetlaag van de picanha op de BBQ smelt en kan voor vlammen zorgen, let er dus op dat ‘t vlees niet verbrandt. Het ruitjespatroon dat je in de vetlaag snijdt, zorgt ervoor dat de vetlaag niet krom trekt. Daarnaast komt er door het insnijden veel vet vrij als je picanha op de BBQ ligt, zo wordt je vlees nog malser en smaakvoller. Naast een mooi stuk picanha van de BBQ hoort een lekker drankje. Bij de volle smaak van picanha BBQ is een krachtig, donker biertje of stevige rode wijn een aanrader. Maar gewoon iets fris kan natuurlijk ook.

Alles voor de ultieme picanha BBQ

Bij Jumbo vind je alle boodschappen die je nodig hebt om picanha te bereiden op de BBQ. Van een mooi stuk picanha tot de groente en ingrediënten voor chimichurri.

Hoe lang moet picanha op de BBQ & meer vragen

Hoe lang moet picanha op de BBQ?

Wat is een lekker picanha BBQ-recept?

Hoe bereid je picanha als steak op de BBQ?

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-tips BBQ-liefhebber BBQ-grillmaster BBQ-vlees Hoeveel vlees per persoon? Kerntemperatuur vlees Vlees marineren Bavette op de BBQ Beenham op de BBQ Biefstuk op de BBQ Buikspek op de BBQ Entrecôte op de BBQ Hamburger op de BBQ Lamskotelet op de BBQ Lamsrack op de BBQ Ribeye op de BBQ Rosbief op de BBQ Ossenhaas op de BBQ Picanha op de BBQ Pulled pork op de BBQ Saté op de BBQ Spareribs op de BBQ Varkenshaas op de BBQ Satésaus maken