Loading...

Andijviesalade

Makkelijk, snel en lekker

Bekijk alle recepten

Leef je uit met andijviesalade

Voor de basis van je salade kun je allerlei slasoorten kiezen, maar wist je dat je ook lekkere en gezonde salades met andijvie kunt maken? Andijvie zorgt voor een gezond en knapperige basis. Voor inspiratie vind je hier onze favoriete recepten en variatietips voor andijviesalade.

5x een verrrassend recept voor andijviesalade

Bekijk alle recepten

Variatietips voor salade met andijvie

Om je op weg te helpen met een lekkere andijviesalade, hebben we de beste combinaties op een rijtje gezet. Welke salade met andijvie lijkt jou het lekkerst?

Andijviesalade met appel
De licht bittere smaak van andijvie is erg lekker in combinatie met blokjes friszoete appel. Maak de andijviesalade met appel af met andere slasoorten, pecannoten en blauwaderkaas.

Andijviesalade met tonijn
Neem een blikje tonijnstukken in water, laat het uitlekken, haal de tonijnstukken los van elkaar en meng met de andijvie. Voor een kleurrijke andijviesalade voeg je ook nog rode paprika, walnoten en een avocado toe.

Andijviesalade met kip
Je kunt andijviesalade met kip zowel warm als koud eten. Voor een koude salade snijd je gerookte kipfilet in blokjes. Een warme salade maak je met gebakken kipfilet. Voeg voor een extra bite een handvol cashewnoten toe.

De lekkerste andijvie van Jumbo

Bekijk alle producten met andijvie

Hoe maak je andijviesalade?

Met een andijviesalade kun je goed variëren én je kunt het op verschillende momenten van de dag eten. Zo kom je sneller aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Eet een andijviesalade bijvoorbeeld als lunch, diner of als bijgerecht. Het is wel zo lekker om naast de andijvie nog een slasoort te gebruiken als basis voor de salade. Combineer de rauwe andijvie bijvoorbeeld met rucola en romaine sla. We hebben in ons assortiment ook een slamix waar al andijvie in verwerkt is. De volgende stap is het kiezen van de andere ingrediënten, zoals fruit, noten, vis, vlees of andere smaakmakers. 

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van je andijviesalade recept? Op deze pagina vind je volop inspiratie om te variëren. Zo geven we tips over de lekkerste combinaties, zoals andijviesalade met appel, tonijn of kip en we delen graag onze favoriete recepten voor salades met andijvie met je. Voor welk andijviesalade recept je ook gaat: je vindt de ingrediënten in onze winkels en op Jumbo.com.

Meer salade inspiratie?

Een salade is de perfecte lunch, bijgerecht of met een broodje erbij een complete maaltijd.

Witlofsalade Pastasalade Couscoussalade Appelsalade Zuurkoolsalade Broccolisalade Boerenkoolsalade Tonijnsalade Griekse salade Andijviesalade Parelcouscoussalade Alles over salade