Loading...

Bavette op de BBQ

Bavette BBQ: zo grill je bavette op de barbecue

Bavette is niet voor niets zo populair. Dit is een heerlijk stukje vlees dat goed tot zijn recht komt op de barbecue. Een echt gietijzeren rooster geeft ook van die prachtige grillstrepen. Maar wat is bavette eigenlijk? Bavette is rundvlees dat je net als biefstuk rood of medium kunt eten. Het is een stevig stukje vlees met een lange, grove draad. Vaak wordt van dit vlees tartaar gemaakt, maar je kunt dit vlees ook uitstekend bereiden op de barbecue. 

Bavette: een bbq-recept om van te smullen

Dep het vlees droog met keukenrol. Smeer de bavette in met een beetje olijfolie en strooi er flink wat peper en een beetje zout overheen. Leg de bavette op het heetste deel van de bbq (boven de kolen bijvoorbeeld). Grill het vlees aan allebei de kanten ca. 3 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat de bavette op de bbq tot deze een kerntemperatuur heeft van 45 graden. Pak de bavette in aluminiumfolie en laat ca. 5 tot 10 minuten rusten. Het lekkerste is om het vlees in dunne reepjes te snijden, oftewel trancheren. Tegen de draad in zodat het lekker mals blijft. Een beetje kruidenboter erbij is ook heel lekker.
Bavette van de bbq is van zichzelf al vol van smaak, dus het is niet nodig om dit vlees te marineren. Wil je dit toch doen? Doe dat dan bijvoorbeeld met een kruidenolie.

Wrijf tussen het grillen met een halve ui over het rooster. Zo voorkom je dat er veel vet aan het rooster blijft kleven en bespaar je jezelf veel schoonmaakwerk.

Lekkerste vlees haal je gewoon bij Jumbo

Bekijk meer BBQ vlees

Goed vlees voor de grillmaster

Wil jij graag ultiem genieten van vlees, vis en vega op de barbecue? En trek jij graag genoeg tijd uit voor een goed stuk vlees? Maak dan kennis met onze exclusieve selectie van mooie grote stukken vlees van Jumbo fijnproevers én bijpassende recepten.

Alles voor de grillmaster

Voor de liefhebbers van rood vlees

Voor de vleesliefhebbers delen we een paar verrukkelijke bavette bbq-recepten, maar ook recepten voor ander rood vlees van de bbq.

Bekijk meer vlees recepten

Bavette bbq combineren met gepofte aardappel

Meer tips voor gepofte aardappel

Ook lekker om te combineren met bavette

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue. 

Bekijk alle lijstjes

Bavette op de BBQ

Bavette, ook wel flank steak genoemd, is één van die stukken vlees waarmee je het hart van de échte bbq- en vleesliefhebbers sneller laat kloppen. Maar hoe bereid je zo'n stuk bavette op de bbq? Wij zijn er om je uit de brand te helpen. Bij Jumbo vind je leuke inspiratie voor bbq-recepten met bavette. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klassieke bavette of bavette met gebakken paddenstoelen en tijm? We hebben veel meer lekkere bbq recepten voor je. Erg Lekker in de zomer én in de winter, want een winter bbq kan natuurlijk ook. Bavette op de bbq en grillen maar. Heb je moeite met het aansteken van de bbq of weet je niet precies hoeveel vlees je moet kopen? Bekijk onze handige bbq video's!