Loading...

Bavette op de BBQ

Bavette BBQ: zo grill je bavette op de barbecue

Bavette van de BBQ is niet voor niets zo populair. Dit is een heerlijk stukje vlees dat zich uitstekend laat bakken op de barbecue. Een echt gietijzeren rooster geeft ook van die prachtige grillstrepen. Maar wat is bavette eigenlijk? Bavette is rundvlees dat je net als biefstuk rood of medium kunt eten. Het is een stevig stukje vlees met een lange, grove draad. Vaak wordt van dit vlees tartaar gemaakt, maar je kunt bavette ook uitsteals rollade of steak bereiden op de BBQ. Of wat denk je van gevulde bavette op de BBQ? Smakelijke opties genoeg!

Bavette: een bbq-recept om van te smullen

Dep het vlees droog met keukenrol. Smeer de bavette in met een beetje olijfolie en strooi er flink wat peper en een beetje zout overheen. Leg de bavette op het heetste deel van de bbq (boven de kolen bijvoorbeeld). Grill het vlees aan allebei de kanten ca. 3 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat de bavette op de bbq tot deze een kerntemperatuur heeft van 45 graden. Pak de bavette in aluminiumfolie en laat ca. 5 tot 10 minuten rusten. Het lekkerste is om het vlees in dunne reepjes te snijden, oftewel trancheren. Tegen de draad in zodat het lekker mals blijft. Een beetje kruidenboter erbij is ook heel lekker.
Bavette van de bbq is van zichzelf al vol van smaak, dus het is niet nodig om dit vlees te marineren. Wil je dit toch doen? Doe dat dan bijvoorbeeld met een kruidenolie.

Wrijf tussen het grillen met een halve ui over het rooster. Zo voorkom je dat er veel vet aan het rooster blijft kleven en bespaar je jezelf veel schoonmaakwerk.

Bavette voor de BBQ kopen? Gewoon bij Jumbo!

Van plan bavette te bereiden op de BBQ? Of misschien een ander mals stuk vlees? Bij Jumbo kun je een goede bavette voor de BBQ kopen.

Bekijk meer BBQ vlees

Nieuw: grote stukken vlees van Jumbo Fijnproevers

Grillmasters opgelet! Wil jij ultiem genieten van de lekkerste BBQ-gerechten? En neem je graag de tijd voor een goed stuk vlees? Ontdek dan nu ons gloednieuwe, exclusieve assortiment met mooie, grote stukken kwaliteitsvlees van Jumbo Fijnproevers én bijpassende recepten.

Alles voor de grillmaster

Bavette rollade, steak of gevulde bavette van de BBQ?

Bavette is van zichzelf al overheerlijk. Je kunt bavette gewoon als steak bakken op de BBQ, maar je kunt er ook een creatieve draai aangeven. Probeer bijvoorbeeld eens een bavette-rollade van de BBQ, ideaal als je met meerdere mensen bent. Maak een dunne lap van het vlees, smeer het in met pesto en eventueel nog wat extra smaakmakers, rol het op en bind vast met een touwtje. Zo maak je een fantastische gevulde bavette van de BBQ. Je kunt je bavette rollade ook vullen met truffelsalsa of chimichurri. Het wordt hoe dan ook genieten!

Voor de liefhebbers van rood vlees

Bavette bakken? Voor de vleesliefhebbers delen we een paar verrukkelijke bavette BBQ-recepten en andere recepten met rood vlees.

Bekijk meer vleesrecepten

Bavette van de BBQ: lekker met gepofte aardappel

Bavette bereiden op de BBQ? Overheerlijk! Met een gepofte aardappel erbij maak je je feestmaal compleet.

Meer tips voor gepofte aardappel

Ook lekker om te combineren met bavette BBQ

Of je nu voor gevulde bavette of een rollade bavette op de BBQ maakt: een bavette steak van de BBQ komt nooit alleen. Ontdek wat er lekker bij past.

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue. 

Bekijk alle lijstjes Blader door de zomerfolder >

Hoe lang moet bavette op de BBQ & meer vragen

Hoe lang moet bavette op de BBQ?

Waar kun je bavette voor de BBQ kopen?

Hoe kun je bavette marineren voor de BBQ?

Bavette op de BBQ

Bavette, ook wel flank steak genoemd, is één van die stukken vlees waarmee je het hart van de échte bbq- en vleesliefhebbers sneller laat kloppen. Maar hoe kun je zo'n stuk bavette bereiden op de BBQ? Wij zijn er om je uit de brand te helpen. Bij Jumbo vind je leuke inspiratie voor BBQ-recepten met bavette. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klassieke bavette, een rollade van bavette of gevuld bavette van de BBQ? Probeer ook eens bavette steak van de BBQ met paddenstoelen en tijm? We hebben veel meer lekkere bbq recepten voor je. 

Erg Lekker in de zomer én in de winter, want een winter bbq kan natuurlijk ook. Bavette op de bbq en bakken maar. En de bavette voor je BBQ kun je gewoon bij ons kopen. Heb je moeite met het aansteken van de bbq of weet je niet precies hoeveel vlees je moet kopen? Bekijk onze handige bbq video's!

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-tips BBQ-liefhebber BBQ-grillmaster BBQ-vlees Hoeveel vlees per persoon? Kerntemperatuur vlees Vlees marineren Bavette op de BBQ Beenham op de BBQ Biefstuk op de BBQ Buikspek op de BBQ Entrecôte op de BBQ Hamburger op de BBQ Lamskotelet op de BBQ Lamsrack op de BBQ Ribeye op de BBQ Rosbief op de BBQ Ossenhaas op de BBQ Picanha op de BBQ Pulled pork op de BBQ Saté op de BBQ Spareribs op de BBQ Varkenshaas op de BBQ Satésaus maken

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 03-09-2021.