< Bekijk alle BBQ-tips

Bavette grillen op de barbecue

Bavette is niet voor niets zo populair. Dit is een heerlijk stukje vlees wat goed tot zijn recht komt op de barbecue. Maar wat is bavette eigenlijk? Bavette is rundvlees dat je net als biefstuk rood of medium kunt eten. Het is een stevig stukje vlees met een lange grove draad. Vaak wordt van dit vlees tartaar gemaakt, maar je kunt dit vlees ook uitstekend bereiden op de barbecue. 

Bavette bereiden

  1. Dep het vlees droog met keukenrol.
  2. Smeer de bavette in met een beetje olijfolie.
  3. Leg de bavette op het heetste deel van de barbecue (boven de kolen bijvoorbeeld). Grill het vlees aan allebei de kanten ca. 3 minuten.
  4. Laat de bavette op de grill tot deze een kerntemperatuur heeft van 45 graden.
  5. Pak de bavette in aluminiumfolie en laat ca. 10 minuten rusten.
  6. Het lekkerste is om het vlees in reepjes te snijden. Tegen de draad in zodat het lekker mals blijft. Bestrooi met wat peper en zout. Een beetje kruidenboter erbij is ook heel lekker.

De bavette is van zichzelf al vol van smaak, dus het is niet nodig om dit vlees te marineren. Wil je dit toch doen? Doe dat dan bijvoorbeeld met een kruidenolie.

Gouden tip: wrijf tussen het grillen met een halve ui over het rooster. Zo voorkom je dat er veel vet aan het rooster blijft kleven en bespaar je jezelf veel schoonmaakwerk.

Gril-tijd vlees

Lekkerste vlees haal je gewoon bij Jumbo

Bekijk meer BBQ vlees

Voor de liefhebbers van rood vlees

Bekijk meer vlees recepten