Loading...

Witlof roerbakken

Lekker knapperig

Bekijk alle witlofrecepten

Witlof wokken: geniet van roergebakken witlof

Met witlof kun je alle kanten op. Rauw, gekookt, gebakken en gestoofd, witlof kan het allemaal hebben. Maar wist je dat je met witlof ook kunt roerbakken?  Witlof wokken is snel, gemakkelijk en o zo lekker. De groente blijft knapperig en krijgt een iets zoetere smaak. Ontdek onze zalige roerbakgerechten met witlof. Ultiem genieten!

Witlof schoonmaken doe je zo

Als je witlof gaat roerbakken, moet je de groente eerst schoonmaken. Niet alles kun je eten namelijk. Doorloop deze stappen voordat je begint met witlof wokken.

Haal de buitenste bladeren met een bruin randje van het stronkje. Was de witlof onder stromend water, dit doe je met de puntige bovenkant naar beneden. Snijd de onderkant van de witlof. Halveer het stronkje. Verwijder de binnenste kern, deze is namelijk het bitterst. Snijd de witlof in reepjes. Nu is 'ie klaar voor heerlijke recepten met roergebakken witlof.

5x favoriete recepten met roergebakken witlof

Witlof wokken is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een gerecht met deze groente maakt, maar het is een échte aanrader. Heerlijk met oriëntaalse hoisinsaus of met spekjes en knoflook. Kies een recept en ga lekker witlof roerbakken!

Wist je dat....

• je witlof maar 2-4 minuten hoeft te roerbakken, dan blijft de groente lekker knapperig.

• je witlof zeven tot tien dagen in de koelkast kunt bewaren.

• je witlof ook kunt invriezen. Blancheer de stronkjes, je kunt ze daarna een jaar in de vriezer bewaren totdat je besluit de witlof te roerbakken. 

• witlof groen wordt wanneer je de groente in het daglicht bewaart. En dat de groene bladeren bitterder smaken.

• witlof in de 18e eeuw werd ontdekt in België en het daarom ook wel Brussels lof wordt genoemd.

 

Alle boodschappen voor een recept met roergebakken witlof

De witlof van Jumbo is het hele jaar door verkrijgbaar en komt vers van het land. Daarnaast kun je alle andere ingrediënten bij ons bestellen als je witlof gaat wokken.

 

Meer inspiratie met witlof?

Ontdek alle recepten en variatetips met witlof.

Witlof Witlof uit de oven Witlof koken Witlof roerbakken Witlof recepten