Hoeveel vlees per persoon op de BBQ?

Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel BBQ-vlees je per persoon nodig hebt voor een avondje BBQ'en. Vaak ben je geneigd meer in huis te halen dan nodig. Dat is zonde. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook vanwege de voedselverspilling. Daarom helpen we je graag met je BBQ-vlees te bestellen. Zo heb je zeker de juiste hoeveelheid ingrediënten voor een BBQ in huis. Toch nog restjes over? Daar hebben we ook handige BBQ-tips voor!

Snel naar

Hoeveel vlees per persoon op de BBQ? Tips met restjes van de BBQ Uitgelicht recept BBQ-video: inkopen doen Veelgestelde vragen over de hoeveelheid BBQ-vlees

Hoeveel vlees per persoon op de BBQ?

Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel BBQ-vlees je per persoon nodig hebt voor een avondje BBQ'en. Vaak ben je geneigd meer in huis te halen dan nodig. Dat is zonde. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook vanwege de voedselverspilling. Daarom helpen we je graag met je BBQ-vlees te bestellen. Zo heb je zeker de juiste hoeveelheid ingrediënten voor een BBQ in huis. Toch nog restjes over? Daar hebben we ook handige tips voor!

Reken voor een BBQ per volwassene:

2 of 3 soorten vlees (à 100-150 g) stukje BBQ-vis (à 100-150 g) 200 g BBQ-groenten ½ stokbrood diverse BBQ-sausjes + kruidenboter

Vega BBQ? Vervang de stukjes vlees door vleesvervangers en extra groentespiesjes voor op de BBQ. Ook dan mag je rekenen op 2 of 3 soorten.

Bestel je BBQ-boodschappen

Tips met restjes van de BBQ

Groente over?

Yes, dat wordt een heerlijke salade bij de lunch morgen. Als je gegrilde groenten over hebt, kun je deze uitstekend verwerken in een salade. Snijd de groenten in stukjes en maak er een salade van met bijvoorbeeld feta of mozarella. Beetje olijfolie, peper en zout erover en smullen maar.

Vlees over?

Hoeveel vlees je per persoon nodig hebt voor op de BBQ is soms lastig inschatten. Heb je iets over? Geen zorgen! De meeste soorten vlees - bijvoorbeeld kip of entrecôte van de BBQ - smaken ook de volgende dag uitstekend bij de lunch in een salade of op een broodje. Maak bijvoorbeeld een sandwich door brood te beleggen met plakjes biefstuk, pesto en tomaat. Of maak een caesar salade met stukjes kip van de BBQ.

Brood over?

Heb je nog stukjes stokbrood over? Ook die restjes kun je goed gebruiken. Het is vaak niet lekker om het de volgende dag te eten, maar als je de overgebleven stukjes brood in de oven of in een pan bakt, worden ze lekker knapperig. Zo maak je er de lekkerste crostini of croutons van. 

Hoeveel vlees per persoon heb ik nodig voor de BBQ?

Het antwoord op die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden als het lijkt. Hoeveel gram vlees per persoon heb jij voor de vorige bbq ingekocht? En weet je nog hoeveel je toen over had? Het aantal gram blijft belangrijk. Zo kan het best zijn dat je zes stukjes vlees per persoon hebt gekocht, maar dat dit relatief kleine stukjes zijn. Let ook op of er vis wordt gegeten. In dat geval kun je de hoeveelheid vlees per persoon naar beneden bijstellen. Kies bijvoorbeeld voor vier stuks vlees van 100 tot 150 gram per stuk als er geen vis wordt gegeten. Zoals je ziet kun je de vraag 'hoeveel gram vlees per persoon heb ik nodig voor de BBQ?' op veel manieren beantwoorden. Het (te) veel eten van stokbrood en uitgebreide salades zorgt er misschien wel voor dat je eigenlijk geen plaats meer hebt voor dat laatste stukje vlees. Probeer hier zo goed mogelijk rekening mee te houden wanneer je vlees koopt voor de BBQ. Bekijk meer BBQ-tips van Jumbo.

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt onze lekkere, voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Van BBQ-vlees tot BBQ-vis en groenten voor op de BBQ. Zo weet je zeker dat er niets ontbreekt tijdens je BBQ.

Bekijk alle BBQ-lijstjes
Food

Er zijn van die grote stukken vlees waar de hele bbq om draait. Stoere bbq gerechten, maar met liefde bereid. Ontdek hoe je deze geweldige vleesgerechten van de bbq zelf maakt.

Food

Wil jij er een groot spiesjesfeest van maken? Ontdek dan deze lekkere recepten. Van hartige zalmspiesjes tot halloumi-spiesjes. Genoeg keuze voor iedereen. 

Food

Met kip kun je eindeloos variëren, zelfs op de bbq. En wie houdt er nu niet van een stukje kip? Ontdek deze lekkere en gevarieerde kip recepten van de bbq.

Food

Wist je dat je van een gepofte aardappel haast een hele bbq maaltijd kunt maken? Ontdek deze gepofte aardappel recepten en kies jouw favoriet.

Lekkere BBQ-recepten die zeker niet overblijven

Op zoek naar BBQ-recepten met vlees, zoals kip of ribeye van de BBQ? Deze gerechten zijn zó lekker dat ze zeker op gaan.

Bekijk alle recepten

Handig om restjes in te bewaren

Het blijft lastig in te schatten hoeveel vlees per persoon je bij een BBQ nodig hebt. Leftovers? Houd ze vers met deze producten.

BBQ: hoeveel vlees & andere producten heb je nodig?

In deze video helpen we je op weg met handige inkoop-tips voor je BBQ.

Hoeveel BBQ-vlees per persoon & meer vragen

Hoeveel stukken vlees heb je nodig bij een BBQ?

Hoeveel vlees reken je voor een BBQ voor 6 personen?

Hoeveel vlees reken je voor een BBQ voor 30 personen?

Hoeveel gram BBQ-vlees per persoon?

Meer BBQ inspiratie

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles over de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen bestellen BBQ-recepten BBQ-salade BBQ-tips BBQ-vlees Bijzonder assortiment Groenten op de BBQ Grote stukken vlees
Hoeveel vlees per persoon? Gepofte aardappel op de BBQ Kerntemperatuur vlees BBQ-vlees marineren Bavette op de BBQ Beenham op de BBQ Biefstuk op de BBQ Buikspek op de BBQ Côte de boeuf op de BBQ Diamanthaas op de BBQ
Entrecôte op de BBQ Hamburger op de BBQ Karbonade op de BBQ Lamskotelet op de BBQ Lamsrack op de BBQ Ribeye op de BBQ Rosbief op de BBQ Ossenhaas op de BBQ Picanha op de BBQ
Pulled pork op de BBQ Saté op de BBQ Satésaus maken Short ribs op de BBQ Spareribs op de BBQ Speklap op de BBQ Tomahawk steak op de BBQ Varkenshaas op de BBQ Vegetarische BBQ

01 juli 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 10 juni 2022