Bloemkoolpizza

It’s pizza-time! Maar dan anders

Bekijk recepten

Bloemkoolpizza: genieten van een gezonde pizza

Van een pizza smullen zonder schuldgevoel? Dat kan dankzij de bloemkoolpizza. Dit is simpelweg een pizza met een bloemkoolbodem, waardoor je een koolhydraatarme variant krijgt die ook nog eens vol vitamine C zit. Je kunt de pizzabodem zelf maken van fijngeraspte bloemkool of kant-en-klaar kopen. Jumbo heeft al flink met recepten voor bloemkoolpizza geëxperimenteerd en we laten je hieronder onze favorieten zien.

Supermakkelijke en snelle recepten met bloemkoolpizza

1.  Bloemkoolpizza carpaccio

Carpaccio en pizza in één gerecht: het beste van twee werelden! Bak de pizzabodem af in de oven. Rooster de pijnboompitten. Maak de helft van de rucola aan met dressing en verdeel over de pizzabodems. Verdeel ook de carpaccio erover. Garneer met de overige rucola, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise.

Zo maak je bloemkoolpizza carpaccio

2. Bloemkoolpizza met balletjes

Dit recept heb je écht snel klaar en het kan haast niet mislukken. Bestrijk de pizzabodems met tomatenpuree. Verdeel er de bevroren erwten, uien en plakken balletjes over. Bestrooi met kaas en peper. Bak de pizza’s 10-12 min. Verdeel veldsla over de pizza’s.

Zo maak je bloemkoolpizza met balletjes

3. Pizza van bloemkool met trostomaatjes

Een pizza met pit! Meng de harissa met 2 el olijfolie. Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus en beleg met tomaat en bonenmix. Bak goudbruin en krokant. Snijd de pizza in stukken, druppel er harissa-olie over en bestrooi met koriander.

Zo maak je pizza van bloemkool met trostomaatjes

Magioni bloemkoolpizza

Magioni is de koning van de groentepizza’s. Stuk voor stuk gezondere opties. Wil je lekker en gezond koken, maar heb je niet veel tijd?
Een kant-en-klare bloemkoolpizza bodem is de oplossing. Beleg hem met je favoriete toppings, in de oven ermee en smullen maar!

Deze pizza’s zijn ook gemaakt van groente:

Meer groente inspiratie?

De pizzabodem hebben we nu vervangen door een bloemkoolpizzabodem, Maar ook je rijst en pasta kun je perfect vervangen door koolhydraatarme groente.

Broccolirijst Courgettespaghetti Bloemkoolrijst Bloemkool