Loading...

Geroosterde bloemkool

Goudbruin en krokant

Bekijk alle bloemkoolrecepten

Geroosterde bloemkool: variëren met deze veelzijdige groente

Wie dacht dat je bloemkool alleen kunt koken, heeft het mis. Je kunt bloemkool bijvoorbeeld ook roosteren in de oven, op de barbecue, in de pan of met de airfryer. Geroosterde bloemkool is hartstikke lekker en ideaal voor de afwisseling. Ontdek de mogelijkheden met geroosterde bloemkool en ga aan de slag!

Bloemkool roosteren in de oven, doe je zo

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de bladeren van de bloemkool, snijd de stronk van de bloemkool en verdeel de rest in roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Rooster ze zo’n 45 minuten in een oven op 200 graden. Tot ze er lekker goudbruin en krokant uitzien. Eet smakelijk!

Zo maak je geroosterde bloemkool

5x onze favoriete geroosterde bloemkool recepten

Van een zomerse salade met geroosterde bloemkool, tot een winterse runderstoof met geroosterde bloemkool. Met onze recepten voor geroosterde bloemkool kun je eindeloos variëren. Mmm. 

Ook lekker: geroosterde bloemkool met karbonade

Geroosterde bloemkool met een sappig stukje karbonade. Daar loopt het water je toch spontaan van in de mond? Roberta is groot fan van bloemkool roosteren en laat graag zien hoe je dit heerlijke recept bereid. Haal de juiste boodschappen in huis en kook gezellig met haar mee.

Bekijk het recept

De meest gestelde vragen over bloemkool roosteren

Hoe lang moet je bloemkool roosteren?

Welke kruiden zijn lekker bij geroosterde bloemkool?

Kun je bloemkool roosteren op de bbq?

Kun je bloemkool roosteren in de airfryer?

Kun je bloemkool roosteren in de pan?

De lekkerste bloemkool om te roosteren

Bloemkool roosteren kun je doen met verschillende varianten van deze Hollandse groente. Van een hele biologische bloemkool tot bloemkoolroosjes uit het vriesvak en een combinatie van bloemkool en broccoli van de versafdeling.

Meer bloemkool inspiratie?

Ontdek alle recepten en variatetips met bloemkool.

Bloemkool Bloemkool bereiden Bloemkool wokken Bloemkool recepten Bloemkool koken Bloemkoolsoep Geroosterde bloemkool