Loading...

Bloemkool koken

Klassieker in de keuken

Bekijk alle recepten

Hoe lang moet je bloemkool koken? En meer handige tips!

Benieuwd hoe lang je bloemkool moet koken? Met de handige tips en instructies van Jumbo wordt bloemkool koken een fluitje van een cent. Lees meer over de kooktijd van bloemkool en ontdek hoe je deze groente kunt blancheren.

Bloemkool koken: zo doe je dat

Verwijder de bladeren van de bloemkool, haal de stronk van de bloemkool en snijd de rest in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout plus de bloemkoolroosjes toe. Laat de bloemkool 8 tot 10 minuten koken tot deze beetgaar is. Dit kun je controleren door met een vork of mes in het steeltje te prikken. Klaar? Giet de bloemkool af in een vergiet en breng het gerecht op smaak.

5x de lekkerste gekookte bloemkool recepten

Bloemkool koken kun je doen op allerlei manieren. Op zoek naar het lekkerste gekookte bloemkool recept? We geven je graag een flinke dosis inspiratie. Wat dacht je van bloemkool met kaassaus en slavink, bloemkool met gremolata en ham, of een romige bloemkoolsoep? Mmm!

De antwoorden op ál jouw vragen over bloemkool koken

Hoe lang moet je bloemkool koken?

In hoeveel water moet je bloemkool koken?

Kun je bloemkool koken in de magnetron?

Wat zijn de lekkerste kruiden bij gekookte bloemkool?

Hoe lang kun je gekookte bloemkool bewaren?

Kun je bloemkool koken in melk?

De lekkerste bloemkool om te koken

Een hele bloemkool, bloemkoolroosjes, of een bloemkool uit de diepvries. Welke bloemkool je ook gaat koken, het perfecte product vind je natuurlijk bij Jumbo. Ook handig: bloemkool met een mengsel voor kaassaus erbij. Daarmee maak je jouw gerecht nóg lekkerder.

Bloemkool blancheren

Als je bloemkool wilt verwerken in een wokgerecht of ovenschotel, kan het slim zijn om de groente eerst te blancheren. Dat is eigenlijk hetzelfde als bloemkool koken, maar net iets korter. Maak de bloemkool schoon, snijd hem in roosjes en kook de groente ongeveer 3 minuten. Dit is ook handig als je bloemkool wilt bewaren in de diepvries. Door de bloemkool eerst te blancheren, blijft de kleur, textuur en smaak ook in de vriezer optimaal behouden.

Meer bloemkool inspiratie?

Ontdek alle recepten en variatetips met bloemkool.

Bloemkool Bloemkool bereiden Bloemkool wokken Bloemkool recepten Bloemkool koken Bloemkoolsoep Geroosterde bloemkool