Loading...

Boerenkool koken

Kooktijd boerenkool & andere kooktips

Bekijk alle boerenkoolrecepten

Lekker koken met boerenkool

Boerenkool, een echte vitaminebom en een veelzijdige groente die je rauw kunt eten, maar ook kunt bakken, wokken, roosteren, stoven en natuurlijk koken. Op deze pagina vind je alles over boerenkool koken, zoals hoe lang je boerenkool moet koken en andere tips. Met gekookte boerenkool maak je verrassende gerechten. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Boerenkool koken, zo ga je te werk

Boerenkool, een van Nederlands favoriete wintergroenten. Door de boerenkool te koken, wordt de typische stevige, bittere smaak een stuk milder. Lees hier hoe boerenkool koken in z’n werk gaat en hoe lang boerenkool moet koken.

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg eventueel een snufje zout en peper toe. Boerenkool wordt in de supermarkt gesneden en gewassen verkocht, dus dat hoef je zelf niet te doen: handig en snel! Je kunt de boerenkool eventueel wel een keer extra spoelen. Kookt het water? Dan doe je de boerenkool in de pan, zorg ervoor dat de boerenkool goed onder water ligt. Hoe lang moet boerenkool koken? Gemiddeld is de kooktijd van boerenkool 15 tot 30 minuten. Kook ‘m vooral niet te lang, dat gaat ten koste van de smaak én structuur. Wanneer de boerenkool gaar is giet je ‘m goed af en kun je de groente eventueel verder verwerken in een gerecht. Eet smakelijk!

Hier komt de boerenkool van Jumbo vandaan

In het Brabantse Ossendrecht staan ieder jaar akkers vol boerenkool op het land van teler Toine Goris. Boerenkool is een echte wintergroente: van eind oktober tot half januari wordt er geoogst. De oogst ligt binnen 24 uur gewassen en gesneden in de winkel. Supervers, gezond en voordelig!

Bekijk de video

Boerenkool koken: de lekkerste variaties

Ga jij boerenkool koken? Voor gerechten met gekookte boerenkool mag je ons altijd wakker maken! Bekijk onze recepten voor inspiratie.

Kookvideo's voor recepten met boerenkool

Op zoek naar meer inspiratie voor heerlijke gerechten met gekookte boerenkool? Deze handige kookvideo’s loodsen je stap voor stap door het recept heen.

Knolselderij-boerenkoolstamppot
Risotto met boerenkool en worst
Boerenkoolsoep met chorizo en tortellini

Hoe lang moet je boerenkool koken? En andere veelgestelde vragen:

Hoe lang moet je boerenkool koken?

In hoeveel water moet je boerenkool koken?

Kun je boerenkool koken in de magnetron?

Hoe lang kun je verse boerenkool bewaren?

Ik ga boerenkool koken. Hoeveel boerenkool per persoon heb ik nodig?

De boerenkool van Jumbo komt vers van ‘t land

Ga je boerenkool koken? De boerenkool van Jumbo komt vers van het land, maar we hebben ook boerenkool uit pot of de diepvries. Naast de boerenkool haal je bij Jumbo natuurlijk ook alle andere ingrediënten voor een lekker gerecht met gekookte boerenkool in huis.

Meer inspiratie met boerenkool?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met boerenkool.

Boerenkool Boerenkool bereiden Boerenkool koken Boerenkool recepten Boerenkoolsalade Boerenkoolsmoothie Boerenkool wokken