Broccoli wokken of (roer)bakken

Knapperige groente uit de wok

Bekijk alle broccolirecepten

Knapperige broccoli: wokken is een feestje!

Broccoli wokken geeft je groente een knapperig effect en een licht rokerig smaakje. Hartstikke lekker dus. Benieuwd hoe je broccoli moet roerbakken? Jumbo helpt je op weg met de beste tips en lekkerste recepten voor gewokte broccoli.

Broccoli wokken, doe je zo

Snijd de broccoli in kleine stukjes, schil de steel en maak er plakjes van. Verhit de wokpan. Test met waterdruppels of de pan heet is en doe olie in de wok. Voeg vervolgens de broccoli toe. Deze groente heeft ongeveer 7 tot 8 minuten nodig om te garen. Schud de pan af en toe of roer met een spatel. Breng de broccoli na het wokken op smaak met peper en zout, of bijvoorbeeld sojasaus.

5x heerlijke recepten met gewokte broccoli

Broccoli wokken doe je natuurlijk met de lekkerste recepten van Jumbo. Wat dacht je bijvoorbeeld van geroerbakte broccoli met paksoi, garnalen en gember, gewokte broccoli in hoisinsaus met zoete kip, of een salade met broccoli uit de wok en spekjes? Mmm!

Ook lekker: broccoli roerbakken met kip en oester sojasaus

Op zoek naar nog meer inspiratie voor het roerbakken van broccoli? Bekijk dan eens deze receptvideo voor Chinese kip met gewokte broccoli en oester sojasaus. Vol van smaak dankzij de teentjes knoflook, gember en heerlijke woksaus. We laten je stap voor stap zien hoe je dit lekkere gerecht bereidt.

Bekijk het recept

Het antwoord op ál jouw vragen over broccoli koken

Hoe lang moet je broccoli roerbakken?

Met welke saus kun je broccoli wokken?

Welke kruiden passen er bij broccoli wokken?

Met welk vlees kun je broccoli wokken?

Kun je broccoli bakken in de oven?

Wat is het verschil tussen broccoli bakken en koken?

Alles wat je nodig hebt om broccoli te roerbakken

Van de broccoli tot de gember en van de knoflook tot de sojasaus. En niet te vergeten de wokolie die tegen de hoogste temperaturen kan. Bij Jumbo vind je alles wat je nodig hebt om de lekkerste broccoli te wokken.

Meer broccoli inspiratie?

Ontdek alle recepten en variatetips met broccoli.

Broccolisoep Broccoli bereiden Broccoli koken Broccoli stomen Broccoli wokken Geroosterde broccoli