Chinese kool recepten

Knapperig en fris

Bekijk alle recepten

Aan de slag met Chinese kool: tips en inspiratie

Fris, knapperig en mild van smaak. Dat is Chinese kool. Een ovaalvormige groente die rijk is aan vele mineralen. Lekker in salades, wraps en Oosterse gerechten, zoals noedelsoep, dim sum en garnalenkoekjes. Op zoek naar een Chinese kool recept of tips hoe je het beste Chinese kool kunt snijden? Jumbo inspireert je graag.

10x de lekkerste Chinese kool recepten

Met Chinese kool kun je alle kanten op. Behalve een Aziatische wokschotel of pannenkoek, kun je er bijvoorbeeld ook een heerlijke pasta mee maken, een Chinese kool-stamppot of Surinaamse pindasoep. Het ene Chinese kool recept is nóg lekkerder dan het andere.

Chinese kool snijden en bereiden

Met de juiste instructies is Chinese kool snijden een fluitje van een cent. Haal eventueel beschadigde bladeren van de Chinese kool af. Snijd de kool in de lengte doormidden en leg beide helften met de gesneden kant naar beneden. Snijd de Chinese kool vervolgens in reepjes tot enkele centimeters voor de kern. Bekijk deze aflevering van Wat eten we? om te zien hoe Roberta dit doet.

Wist je dat

… Chinese kool rijk is aan mineralen? Het bevat onder andere calcium, ijzer en kalium, maar ook een heleboel actieve stoffen, zoals antioxidanten. Die beschermen je lichaam tegen ontstekingen.

… paksoi en Chinese kool wel eens als synoniem voor elkaar worden gebruikt? Onterecht overigens, want Chinese kool is een kruising tussen knolraap en paksoi. Ze zijn dus wel heel nauw aan elkaar verwant.

… Chinese kool oorspronkelijk wel uit China komt, maar tegenwoordig ook gewoon in Nederland wordt geproduceerd?

… de groente voor ongeveer 95 procent bestaat uit water? Daardoor bevat Chinese kool maar 16 calorieën per 100 gram. Het is dus heel geschikt om te eten als je op de lijn let.

… de Chinese kool haar eigen bladeren bleekt? De binnenste bladeren groeien ín de schutbladeren en worden nooit aan het zonlicht blootgesteld. Daardoor blijven ze heel licht geel.

… je aan de buitenste bladeren kunt zien dat de Chinese kool nog vers en goed is? De bladeren moeten er groen uitzien en stevig aanvoelen.

 

Veelgestelde vragen over Chinese kool

Wat is een lekker Chinese kool recept?

Kun je Chinese kool wokken?

Hoe lang kun je Chinese kool bewaren?

Kun je Chinese kool invriezen?

Is Chinese kool gezond?

Online Chinese kool bestellen

Zin om te koken met Chinese kool? Bestel je Chinese kool online of haal de groente bij een van onze Jumbo winkels in de buurt. Tegen de altijd lage prijs, zoals je die van ons gewend bent.
Ook lekker: een pakket voor Japanse hotpot.

Meer kool inspiratie?

Ontdek alle recepten en variatetips met kool.

Bloemkool Boerenkool Broccoli Chinese kool Groene kool Kool Koolsalade Rode kool Spitskool Spruitjes Witte kool Zuurkool