Bloemkool BBQ recepten & tips

Waarschijnlijk is bloemkool niet de eerste groente waar je aan denkt als je besluit de barbecue aan te steken. Maar je kunt een heleboel lekkere gerechten maken met gegrilde bloemkool op de BBQ. Van spiesen met BBQ-vlees en diverse gegrilde groenten van de BBQ tot een frisse bloemkoolsalade met prei en knoflookhangop als bijgerecht. Of wat denk je van een bloemkool in het geheel of in plakken op de BBQ? Je kunt met deze stevige groente echt alle kanten op.

Snel naar

Recepten voor bloemkool op de BBQ Boodschappen om bloemkool te BBQ'en Gezond: gegrilde bloemkool BBQ Bloemkool in het geheel of in plakken Alles over bloemkool van de BBQ

Kies je favoriete recept voor bloemkool op de BBQ

Op zoek naar inspiratie voor bloemkool op de BBQ? Neem dan eens een kijkje tussen al deze lekkere recepten. Wie weet serveer jij dan straks heerlijke spiezen met bloemkool en halloumi van de BBQ of bloemkoolpizza’s.

Boodschappen voor je BBQ: van bloemkool tot vlees

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue. 

Gezond & lekker: bloemkool grillen op de BBQ

Ga je bloemkool grillen op de BBQ? Dan zorg je niet alleen voor variatie, maar ook voor een flinke dosis vitaminen. Bloemkool zit namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. En dankzij de vrij neutrale smaak kun je bloemkool bereiden op allerlei manieren en gemakkelijk combineren met andere lekkernijen van de BBQ. Reden genoeg dus om aan de slag te gaan met recept voor bloemkool op de BBQ!

Bloemkool in het geheel of in plakken op de BBQ

Wil je naast al dat heerlijke vlees en vis op de BBQ indruk maken met groenten van de BBQ? Dan is bloemkool je beste vriend! Deze gezonde groente is voor de meeste BBQ-liefhebbers geen standaard groente voor op de grill en daardoor een origineel BBQ-bijgerecht. Bereid de bloemkool in het geheel op de BBQ of snijd ‘m in plakken en serveer als ‘steak’. Hoe je bloemkool op de BBQ ook wilt klaarmaken, met de lekkere recepten en handige tips van Jumbo kan het niet mislukken.

Veelgestelde vragen over bloemkool BBQ

Hoe lang moet bloemkool op de BBQ?

Hoe kun je bloemkool grillen op de BBQ?

Waarmee kun je bloemkool op de BBQ kruiden?

Nog meer BBQ-inspiratie

Wat wil je nog meer op de BBQ bereiden? Laat je inspireren door de BBQ-tips en BBQ-recepten uit onze blogs.

Food

Fruit op de barbecue is niet alleen lekker, maar ook gezond. Denk aan gegrilde ananas of watermeloen van de BBQ. 

Food

Bijgerechten van de BBQ? Waarom niet! Als ‘ie toch al aanstaat. Deze bijgerechten bereid je op de BBQ en maken je maaltijd compleet. Een gepofte aardappel, die ken je natuurlijk wel. 

Food

Spiesjes doen het altijd goed op de BBQ. Ga je voor een vlees- of groentespies op de BBQ? Gecombineerd is ook lekker. Of vis en fruit. Wat je maar lekker vindt. 

Food

Vegetarisch barbecueën wordt een feestje met onze favoriete recepten. Van gevulde puntpaprika’s tot een broodje met gegrilde groenten en feta. 

Geroosterde bloemkool maken? Zo steek je de BBQ aan

Heb je een lekker recept met bloemkool op de BBQ uitgekozen? Dan hoef je alleen nog maar de boodschappen in huis te halen en de barbecue aan te steken. In deze handige video zie je hoe je een houtskool BBQ aansteekt.

Meer BBQ-inspiratie

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ Ananas op de BBQ Aubergine op de BBQ Bavette op de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-hapjes
BBQ-salade BBQ-tips BBQ-vis BBQ-vlees BBQ-pizza Bijzonder assortiment Bloemkool op de BBQ Champignons op de BBQ
Courgette op de BBQ Gepofte aardappel op de BBQ Gevulde paprika op de BBQ Groene asperges op de BBQ Groenten op de BBQ Groentespies op de BBQ Grote stukken vlees
Maiskolf op de BBQ Picanha op de BBQ Portobelloburger Salade bij de BBQ Satésaus maken Vega BBQ Zoete aardappel op de BBQ

5 mei 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 22 juli 2022