Loading...

Pompoen schillen

Zo schil en snijd je een pompoen

Bekijk alle pompoenrecepten

(Fles)pompoen schillen is een fluitje van een cent

Pompoen schillen is waarschijnlijk makkelijker dan je denkt. Of je nu een Hokkaido pompoen of een flespompoen gaat schillen, met de handige tips van Jumbo wordt het hoe dan ook een fluitje van een cent.

Hoe schil je een pompoen: stap voor stap

Wil je een pompoen schillen, dan halveer je de vrucht eerst met een groot scherp mes Je verwijdert de pitten met een klein keukenmes en snijdt de vrucht in parten. Vervolgens kun je de pompoen schillen. Dit doe je heel eenvoudig met een keukenmesje of een dunschiller. Is de pompoen te hard? Dan kun je hem eerst2 minuten op vol vermogen in de magnetron doen of 10 minuutjes in kokend water leggen. Zo wordt de buitenkant zachter en is de pompoen makkelijker te schillen.

Pompoen schillen of niet?

Een flespompoen schillen is niet per se nodig. Datzelfde geldt voor de oranje Hokkaido pompoen, winterpompoen en de groene kabocha. Van al deze pompoensoorten kun je de schil namelijk gewoon opeten. Met name als de vrucht nog redelijk jong is en de schil nog niet zo stug en dik. Een voordeel van pompoen bereiden mét schil is dat het de smaak van je gerecht kan versterken. Al heeft de schil van een flespompoen wel een vrij aanwezige smaak. Je moet er dus van houden.

Flespompoen schillen en koken maar!

Van pompoensoep tot pompoenlasagne. Na het schillen van de flespompoen bereid je er de lekkerste gerechten mee. Ontdek de mogelijkheden met deze heerlijke flespompoen recepten.

Nog meer inspiratie voor gerechten met pompoen

Ook met een oranje of biologische pompoen kun je alle kanten op. Laat je inspireren door deze zalige recepten voor bijvoorbeeld plaattaart, pompoensoep of een knapperige pompoensalade en duik de keuken in.

De beste pompoenen haal je bij Jumbo

De lekkerste pompoenen haal je natuurlijk bij Jumbo. Ga jij voor de ronde of voor de flespompoen? Ook een goed idee: maak het jezelf makkelijk met verse pompoenblokjes en vergeet het schillen.

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart