Loading...

Spruitjes wokken en roerbakken

Spruitjes wokken: zet een heerlijk gerecht op tafel!

Als je spruitjes gaat eten, dan kook je deze vaak of verwerk je ze in een spruitjesstamppot. Maar wist je dat je spruitjes wokken ook heel lekker is? Door telkens weer een andere olie of smaakmaker te gebruiken als je spruitjes gaat roerbakken, zet je steeds opnieuw een verrassend gerecht op tafel. Daarnaast zijn er verschillende ingrediënten waarmee je de licht bittere smaak van spruitjes goed kunt combineren. Ontdek hoe je de lekkerste smaakcombinaties in een handomdraai op tafel zet!

Kies een recept om spruitjes te wokken

Spruitjes roerbakken is erg makkelijk. Je begint met het koken van de spruitjes. Doe 600 gram spruiten in een pan met water en kook ze in 6 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af om ze te wokken. Doe 3 el olijfolie in een wok of koekenpan en bak de spruitjes nog 6 - 8 minuten. In de tussentijd kun je andere ingrediënten toevoegen, zoals biefstuk en pijnboompitjes. Na 8 minuten haal je de pan van het vuur en geniet je van heerlijke gewokte spruiten.

Spruitjes wokken op verschillende manieren

Gewokte spruitjes zijn met veel ingrediënten te combineren. Je kunt het simpel houden en bijvoorbeeld alleen biefstukreepjes en een woksaus toevoegen, maar je kunt ook uitpakken met veel verschillende ingrediënten. We helpen je graag op weg met een lekker recept om spruitjes te wokken.

Spruitjes wokken met ketjap

Is er iemand in je gezelschap geen fan van de licht bittere smaak van spruitjes? Poets deze smaak dan weg door de spruitjes te wokken met ketjap en een uitje. Tijdens het koken van de spruiten, fruit je een uitje in een wok of koekenpan. Na het afgieten van de spruitjes, voeg je deze toe aan de koekenpan. Een flinke scheut ketjap manis, zout en peper zorgen voor een bijzondere smaak van de spruitjes. Verras je eters met deze manier van spruiten wokken.

Spruitjes wokken met spekjes

Voor een lekkere bite met zoute smaak voeg je wat spekjes toe aan de gewokte spruitjes. Terwijl de spruitjes worden gekookt, bak je ondertussen de spekjes in de wok. Laat de spruiten goed uitlekken en voeg ze toe aan de wok of koekenpan met spekjes als deze iets donkerder kleuren. Houd er rekening mee dat de spruitjes nog zo’n 6 minuten in de wok gebakken worden. Voeg de spruitjes dus niet te laat bij de spekjes. Na 6 minuten haal je de pan van het vuur en doe je de spruitjes met spekjes in een schaal. Laat het geheel 2 minuten afkoelen. Daarna is het klaar om te serveren. Geniet ervan!

Spruitjes wokken met kip

Kip wordt veel gebruikt in wokgerechten. Spruitjes wokken met kip kan op verschillende manieren met telkens een andere smaak. Snijd kipfilet in blokjes of reepjes en roerbak deze in een wok met olijfolie in 4 minuten gaar. Doe de spruitjes in de wok en bak het geheel nog 4 minuten. Knoflook, sambal of andere smaakmakers naar wens toevoegen. Door de kipfilet te marineren met bijvoorbeeld sojasaus, maak je er heel makkelijk een lekker oosters gerecht van.