Loading...

High tea recepten

Zoet + hartig + thee = high tea

Bekijk alle high tea recepten

Ontdek de lekkerste high tea recepten

Ga jij een high tea organiseren? Dat wordt lekker genieten! Een uitgebreide high tea is een gezellige invulling voor een zondagmiddag of om zo Pasen te vieren. Bekijk onze high tea recepten: van sandwiches en quiches tot scones en feestelijke cupcakes.

Hartige high tea recepten

Zoete high tea recepten

Bekijk alle high tea recepten

Wat heb je nodig voor een high tea?

Maak een combinatie van zoete en hartige gerechtjes. Eigenlijk kun je alles serveren wat je lekker vindt, maar maak er wel kleine porties van. Leg deze op een etagère of leuke schaaltjes. En zorg voor voldoende thee natuurlijk!

Checklist high tea:

Zoete gerechten
Scones met clotted cream Cakjes of muffins Mini donuts Koekjes
Chocolaatjes Schuimpjes Fruitprikkers Brownie
Hartige gerechten
Sandwich met roomkaas en zalm Sandwich met eiersalade en bacon Quiche
Wraprolletje met pesto en kipfilet Mini-saucijzenbroodje of kaashapjes
Tea, please
Zwarte thee (Earl grey) Groene thee
Kruidenthee Verse munt

Zelf thee maken

Wil je zelf een thee maken? Dat kan met deze verrassende recepten.

Alles voor je high tea

Vind je een high tea heerlijk, maar heb je geen zin om zelf lang in de keuken te staan? Jumbo helpt je een handje met deze high tea boodschappen.

Bekijk het high tea lijstje

High tea

Gezellig met zijn allen om tafel en genieten van de lekkerste zoete én hartige hapjes. Een high tea is leuk om te doen. Ook een goed idee: laat iedereen een lekker high tea hapje maken. Zo hoef je zelf niet zo lang in de keuken te staan. Natuurlijk hebben we bij Jumbo ook allerlei lekkers om je high tea compleet te maken. 

Maar waar komt de high tea nou vandaan? De high tea is een lichte maaltijd met thee die vaak in Engeland wordt gegeten. De tijd om van een high tea te genieten is tussen 15.00 en 17.00 uur. De traditie is ontstaan toen hertogin Anna in 1840 honger kreeg tussen de lunch en het diner. De bedienden besloten haar allerlei hapjes en thee te serveren. Dat vonden heel veel mensen zo’n goed idee, dat de traditie nu nog bestaat.

Wat mag echt niet ontbreken bij een high tea? Thee natuurlijk! En sandwiches met komkommer, gerookte zalm, scones met clotted cream en jam, cake en koekjes. Een combinatie van zoete en hartige gerechten dus. Bekijk al onze high tea recepten en geniet ervan.