Kip op de BBQ

Met kip op de BBQ kun je eindeloos variëren. Van een hele kip aan het spit op de BBQ tot kipsaté op een spies. Jumbo inspireert je graag om te BBQ’en met kip. Ontdek de beste recepten, lekkerste marinades en handige tips voor kip op de BBQ en bereid de meest zalige kip op de BBQ. En wil je er een exotisch tintje aan geven? Bij een Koreaanse BBQ komen ook de lekkerste kip BBQ-recepten voorbij.

Snel naar

De lekkerste recepten voor kip op de BBQ Favoriet recept: gevlinderde kip van de BBQ Een hele kip op de BBQ: dit moet je weten De perfecte kerntemperatuur voor kip op de BBQ Kip aan het spit op de BBQ: gelijkmatig garen

De lekkerste recepten voor kip op de BBQ

Op zoek naar een lekker recept voor kip op de BBQ? Maak bijvoorbeeld een kipfiletpakketje, kippenvleugels of een hele kip op de BBQ. Laat je inspireren door deze heerlijke kip BBQ-recepten en ga aan de slag.

Alle boodschappen voor een geslaagde BBQ

Van kip op de BBQ tot de lekkerste bijgerechten. Je vindt al onze voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue.

Bekijk alle lijstjes

Alle benodigdheden voor kip op de BBQ

Mag kip op de BBQ bij jou niet ontbreken? Doe je boodschappen dan bij Jumbo. We hebben een uitgebreid barbecue-assortiment met onder andere gekruide drumsticks, kipdijsatéspiesen en kipsashlicks. Vergeet ook onze kipfilets van scharrelkippen niet.

Hele kip op de BBQ: dit moet je weten

Met een hele kip op de BBQ maak je het pronkstuk van de avond. En het is helemaal niet zo moeilijk. Breng de barbecue naar een temperatuur van 180 graden en grill de kip direct boven een klein vuur. Een hele kip op de BBQ heeft ongeveer een uur nodig om gaar te worden. Zorg dat je het gevogelte regelmatig keert, zodat het gelijkmatig gaart. Inspiratie voor hele kip op de BBQ? Ontdek alle hele kip op de BBQ-recepten op onze website.

De juiste kip op de BBQ temperatuur

Als er één stuk vlees is waarvan je zeker wil weten dat het van binnen goed gaar is, dan is het wel van kip. Daarom is het handig om de temperatuur van kip op de BBQ te meten. De perfecte kerntemperatuur van kip op de BBQ is 73 graden. Zodra de kip op de BBQ deze temperatuur heeft bereikt, kun je hem van het rooster halen en nog 10 min. laten rusten. Vervolgens kun je de kip aansnijden en serveren. Mmm, zalig!

Kip aan het spit BBQ: gelijkmatig garen

De makkelijkste manier om een hele kip te bereiden, is aan een draaispit. Kip aan het spit op de BBQ heeft verschillende voordelen. Ten eerste gaart de kip gelijkmatig, omdat het continu zachtjes ronddraait. Ten tweede rolt de kip zichzelf in eigen vet, waardoor het vlees mooi sappig blijft. En ten derde wordt het vel heerlijk krokant. Verschillende barbecuemerken hebben draaispitten met een motor, waarmee je de perfecte kip aan het spit kunt maken.

Ook handig: kip met cola of bier op de BBQ

Geen draaispit? Geen probleem! Je kunt ook een hele kip met een blikje bier op de BBQ bereiden. Open een blikje bier, schuif de holte van de kip er overheen, trek de poten van de kip uit elkaar en creëer zo een stevige driepoot. Daarmee zet je het stevig op het rooster. Extra voordeel van ‘beercan chicken’ is dat het bier condenseert en zo de kip van binnen heerlijk mals en sappig houdt. Je kunt trouwens ook een blikje cola in de kip op de BBQ doen voor hetzelfde effect.

Inspiratie voor kip BBQ marinades

Extra smaak toevoegen aan je kippenvlees? Dat doe je met een speciale kip BBQ-marinade. Kip marineren voor de BBQ doe je het beste al een dag van tevoren. Zo weet je zeker dat de smaak van de marinade goed in de kip trekt. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken? Van een Surinaamse marinade met gember en trassi tot een Indonesische satémarinade. Ontdek de lekkerste BBQ-kip marinades op onze website.

Veelgestelde vragen over kip op de BBQ

Hoe lang moet kip op de BBQ?

Hoeveel graden moet kip op de BBQ zijn?

Wat zijn lekkere BBQ-recepten met kip?

Hoe kun je een kip kruiden voor de BBQ?

Hoe maak je een kip aan het spit op de BBQ?

BBQ-blogs

Food

Met kip kun je eindeloos variëren, zelfs op de bbq. En wie houdt er nu niet van een stukje kip? Ontdek deze lekkere en gevarieerde kip recepten van de bbq.

Food

Wil jij er een groot spiesjesfeest van maken? Ontdek dan deze lekkere recepten. Van hartige zalmspiesjes tot halloumi-spiesjes. Genoeg keuze voor iedereen. 

Food

Er zijn van die grote stukken vlees waar de hele bbq om draait. Stoere bbq gerechten, maar met liefde bereid. Ontdek hoe je deze geweldige vleesgerechten van de bbq zelf maakt.

Food

De lekkerste sausjes maak je natuurlijk zelf. Ontdek in deze recepten hoe je ze zelf maakt. Dat wordt zeker smullen.

Zo houd je jouw BBQ-kip lekker mals

Het perfecte stukje kip op de BBQ is lekker sappig en mals. Onze ultieme tip om dat voor elkaar te krijgen? Een aluminium bakje met water op de bodem van de barbecue! Door de condens die in de lucht circuleert, blijft de kip lekker zacht. Bekijk de video om te zien hoe dat werkt en ontdek meteen hoe je heerlijke drumsticks op de BBQ maakt.

Meer kip op de BBQ?

Ontdek alles voor heerlijke kipgerechten van de BBQ.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen bestellen BBQ pulled chicken BBQ-recepten BBQ-salade BBQ-tips
Bijzonder assortiment Beercan chicken Gepofte aardappel op de BBQ Groenten op de BBQ Grote stukken vlees Hele kip op de BBQ Kip op de BBQ
Kip marineren Kipfilet op de BBQ Kippenvleugels op de BBQ Kipspies op de BBQ Picanha op de BBQ Vegetarische BBQ
Winter BBQ BBQ spiezen BBQ hapjes BBQ voorgerecht BBQ bijgerechten Saté van de BBQ

1 februari 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 23 mei 2022