Loading...

Pastinaak bakken

Tips voor gebakken pastinaak

Bekijk alle pastinaakrecepten

Laat je verrassen door de smaak van gebakken pastinaak

Pastinaak is een crèmekleurige peen waarvan de smaak iets weg heeft van zowel wortel als knolselderij. Bij gebakken pastinaak komt die anijsachtige smaak goed tot zijn recht. Lekker als vervanger van gebakken aardappels of maak er eens een roerbakgerecht van. Ontdek hier hoe je pastinaak bakt en de lekkerste bijpassende recepten.

Zo bak je de beste pastinaak

Pastinaak bakken doe je het beste in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Voor het basisrecept heb je verder alleen een scheut olijfolie om te bakken nodig en een snufje peper en zout.

Voor het beste resultaat beginnen we bij de aankoop. Kies stevige pastinaken, want die zijn vers. Schil de pastinaken met een dunschiller en spoel even af onder de kraan, zodat er geen zand aan zit. Snijd een klein stukje af van zowel de bovenkant als de onderkant en snijd vervolgens in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Halveer de grotere plakken. Verwarm olijfolie in de koekenpan en bak de pastinaak op middelhoog vuur. Keer de plakjes regelmatig om tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper en klaar is je gebakken pastinaak.

Het witte vruchtvlees van de pastinaak verkleurt snel. Voor de smaak maakt dit niets uit, maar het ziet er wat minder aantrekkelijk uit. Gooi de gesneden pastinaak dus snel in de pan of leg de stukjes in een schaal met water en een flinke lepel citroensap.

5x recepten met gebakken pastinaak

Ga je pastinaak bakken? Dan heb je de keuze uit heel veel heerlijke gerechten. Ga je voor gebakken pastinaak als bijgerecht of maak je er een smakelijke ratatouille van? Ook lekker: bak stukjes pastinaak mee met je hachee. 

Bekijk alle pastinaakrecepten

Veelgestelde vragen over pastinaak bakken

Hoe lang moet je pastinaak bakken?

In wat voor pan kun je pastinaak het beste bakken?

Wat combineert goed met gebakken pastinaak?

Hoe breng je gebakken pastinaak op smaak?

Hoe breng je gekookte pastinaak op smaak?

Op welke manieren kun je pastinaak nog meer bereiden?

Bestel je pastinaak bij Jumbo

Ga je pastinaak bakken? Bij Jumbo vind je in de herfst- en wintermaanden heerlijke, verse pastinaken op de groenteafdeling. Of ga voor een variant met verschillende groenten uit het vriesvak.

Meer pastinaak inspiratie?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met pastinaak.

Pastinaak Pastinaak recepten Pastinaak bakken Pastinaak koken Pastinaak uit de oven Pastinaaksoep Pastinaakstamppot