Loading...

Zuurkool koken

Kooktijd zuurkool & tips

Bekijk alle recepten

Zalig koken met zuurkool

Zuurkool, een veelzijdige groente. Je kunt zuurkool rauw eten, maar ook bakken, stoven, in de oven bereiden, stomen en natuurlijk koken. Op deze pagina vind je alles over het koken van zuurkool. Met gekookte zuurkool maak je heerlijke gerechten. Laat je inspireren en ga aan de slag! 

Zuurkool koken: zo ga je te werk

Zuurkool hoef je niet perse te koken, je mag deze groente ook rauw eten. Maar van koken wordt de zurige smaak minder intens en de kooktijd van zuurkool heeft ook invloed op de structuur. Ga je zuurkool koken? Ga dan even door dit lijstje met tips. 

Kook je zuurkool uit een pakje? Voeg dan geen extra water toe. Wanneer je verse zuurkool uit het vat kookt, voeg je wel een laagje vocht toe. In plaats van water kun je ook wat appelsap of droge witte wijn gebruiken. Voordat je de zuurkool gaat koken, haal je de groente uit elkaar met een vork.  Doe de zuurkool met vocht in een pan op laag vuur. Met het deksel op de pan houd je een kooktijd aan van minstens 5 minuten. Heb je de groente liever wat zachter? Dan kun je het gerust 20 tot 30 min. koken. Onthoud wel: hoe langer de kooktijd van zuurkool, des te meer vitamines er verloren gaan.  En nog een laatste tip: verdampt het vocht te snel? Voeg dan wat water toe en roer even door.

5 recepten met gekookte zuurkool

Ga je zuurkool koken? Laat je inspireren door deze vijf favoriete gerechten met gekookte zuurkool. Welk recept kies jij?

De kooktijd van zuurkool & meer veelgestelde vragen

Hoe lang moet zuurkool koken?

Kun je zuurkool koken in de magnetron?

In hoeveel water moet ik zuurkool koken?

Hoe maak je zuurkool minder zuur?

Kun je zuurkool samen met de aardappelen koken wanneer je stamppot maakt?

Hoe krijg je romige zuurkool?

Hoeveel zuurkool kook je per persoon?

Waar komt de zuurkool van Jumbo vandaan?

Onze zuurkool wordt gemaakt in Noord-Scharwoude bij zuurkoolleverancier Gerrie Groot. Gerrie verwerkt wel 20 miljoen kilo kool per jaar, wil je weten hoe? Bekijk de video en ontdek welke weg de zuurkool van Jumbo aflegt.

Bekijk de video

Haal je boodschappen in huis en ga aan de slag!

Bij Jumbo koop je verse zuurkool recht uit het vat, maar ook vacuümverpakte zuurkool. De groente is het hele jaar door verkrijgbaar. Naast de zuurkool kun je bij Jumbo natuurlijk ook alle andere ingrediënten voor een lekker gerecht met gekookte zuurkool vinden. 

Meer inspiratie met zuurkool?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met zuurkool.

Zuurkool Zuurkool koken Zuurkool bakken Zuurkoolschotel Zuurkoolstamppot Zuurkool recepten