Loading...

Pompoen snijden

Snijden, bereiden, smullen

Bekijk alle pompoenrecepten

Pompoen snijden is makkelijker dan je denkt

Hoe snijd je een pompoen? Het lijkt misschien lastig, maar dat is het niet. We helpen je graag op weg met onze tips voor pompoen snijden en delen meteen een aantal van onze favoriete recepten. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Hoe snijd je een pompoen? Zo!

Pompoen snijden begint met het juiste gereedschap.

Zo pak je de pompoen aan:
Halveer de pompoen met het grote mes en verwijder de zaden met het kleintje. Snijd de pompoenhelften in parten, net zoals je dat bij een meloen zou doen. Schil met het keukenmes de pompoen en snijd vervolgens in stukken. Is de pompoen vers en zacht? Dan lukt het schillen mogelijk ook met een dunschiller.

Controleer eerst hoe hard je pompoen is. Als de groente nog erg hard is, kun je hem 2 min. op vol vermogen in de magnetron of maximaal 10 min. in kokend water leggen. Zo wordt de schil zachter en kun je de vrucht makkelijker in stukken snijden. Wie niet sterk is, moet slim zijn!

Dit heb je nodig:
  • een groot scherp mes
  • een scherp keukenmesje
  • een stevige snijplank

Flespompoen snijden: laat de schil lekker zitten

Ga je pompoen snijden, dan hoef je de schil niet per se te verwijderen. Je kunt er zowel bij de bekende Hokkaido pompoen als bij de flespompoen ook voor kiezen deze te laten zitten. In dat geval is het wel slim om de vrucht nog even goed schoon te maken. Dat doe je door hem onder de lopende kraan te houden en met je handen of een borsteltje goed over de naden te wrijven. Met name wanneer je pompoen in de oven gaat bakken, is de schil hartstikke lekker.

Pompoen snijden voor Halloween

Wil je pompoen snijden voor een gezellige herfsttafel in huis of om in de Halloweensferen te komen? Snijd de pompoen dan met een groot mes nét onder de steel horizontaal door. Leg het ‘dekseltje’ opzij en verwijder de pompoenpitten met een pollepel. Als alleen de omlijsting van de pompoen over is, kun je hem bewerken met een klein keukenmes. Zo kun je sterretjes in de pompoen snijden of er een gezichtje van maken. Doe er een kaarsje in, steek die aan en plaats het dekseltje terug. Tadaa, je decoratiestuk is klaar!

Variaties op pompoen snijden in blokjes

Behalve pompoen snijden in blokjes kun je deze ook snijden tot chips, reepjes of een gezond bijgerecht met inkepingen die je vult met verse kruiden. Laat je inspireren door de variaties uit deze heerlijke recepten met pompoen.

Veelgestelde vragen over pompoen snijden

Met welk mes moet je een pompoen snijden?

Hoe kun je spaghetti uit een pompoen snijden?

Zit er verschil in pompoen snijden voor bereidingen in de oven of magnetron?

Hoe lang kun je pompoen bewaren na het snijden?

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart