Loading...

Spruitjes bakken

Lekker knapperig

Bekijk alle spruitjesrecepten

Spruitjes bakken is verrassend lekker

Spruitjes koken is de klassieke bereidingswijze voor deze groente, maar wist je dat je spruitjes ook kunt bakken? Met gebakken spruitjes maak je de meest zalige gerechten, zoals knapperige spruiten met garnalen en paprika of verwerk ze in een lekker roerbakgerecht. Op deze pagina lees je alles over gebakken spruitjes. Laat je inspireren en ga spruitjes bakken!

Gebakken spruitjes: zo ga je te werk

Maak de spruitjes schoon: snijd een dun plakje van de stammetjes af, verwijder de buitenste blaadjes en spoel af onder stromend koud water. Je kunt spruitjes direct bakken, maar dan wordt de licht bittere smaak een stuk intenser. Ga je liever voor een zachtere smaak? Kook de spruitjes dan voordat je ze bakt. Voor kleine spruitjes houd je een kooktijd van 2 tot 3 minuten aan, voor grotere exemplaren 5 tot 8 minuten. Wanneer ze gekookt zijn, zijn de spruitjes klaar om te bakken. Bak ze 2 tot 3 minuten in een pan of wok op middelhoog vuur. Voeg eventueel kruiden toe of iets zoets, zoals een lepeltje honing. Heb je wat meer inspiratie nodig voor een lekker recept met gebakken spruitjes? Lees dan gauw verder.

Spruitjes bakken: hemelse recepten

Spruitjes bakken is misschien niet de klassieke bereidingswijze voor deze oer-Hollandse wintergroente, het is wel een aanrader. Deze vijf recepten met gebakken spruitjes zijn echte smaaksensaties. Kies een gerecht en ga lekker spruitjes bakken!

Kookvideo: gebakken spruitjes met zoete aardappel

In ‘Wat eten we vandaag?’ zie je elke werkdag hoe je op een snelle, makkelijke wijze heerlijke gezonde gerechten maakt. In deze video maakt Roberta een lekker gerecht met gebakken spruitjes en zoete aardappel.

Veelgestelde vragen over gebakken spruitjes

Hoe lang moet je spruitjes bakken?

Moet je spruitjes eerst koken voordat je ze bakt?

Hoe worden spruitjes minder bitter?

Bestel je spruitjes bij Jumbo

Ga je spruitjes bakken en heb je een lekker recept uitgekozen? Tijd om je boodschappen in huis te halen. Ook alle andere ingrediënten voor je recept met gebakken spruitjes kun je bij ons vinden.