Loading...

Spruitjes blancheren

Knapperig & vol van smaak

Blancheren van spruitjes: snel en makkelijk!

Ga je spruitjes blancheren? Dankzij deze bereidingswijze blijven de kleine kooltjes lekker knapperig en mooi groen. Blancheren wil zeggen dat je de groente kort kookt en vervolgens direct afkoelt, zodat het garingsproces stopt. Maar hoe moet je spruitjes blancheren? Op deze pagina lees je alles over het blancheren van spruitjes.

Hoe moet je spruitjes blancheren?

Het blancheren van spruitjes is snel en hartstikke makkelijk. Zo ga je te werk:

Breng een pan ruim water aan de kook. De pan moet goed vol zijn, dan koelt het water niet te veel af wanneer je de spruitjes gaat blancheren. Maak ondertussen de spruitjes schoon: snijd een dun plakje van de stammetjes af, verwijder de buitenste blaadjes en spoel de spruiten af onder stromend koud water. Kookt het water? Dan kun je de spruitjes blancheren. Doe ze in de pan en laat ze kort koken, 2 tot 4 minuten is voldoende. Giet de spruitjes af en spoel ze af onder stromend koud water. Dit is essentieel! Zo kunnen de spruitjes niet doorgaren en blijven ze lekker knapperig. Na het blancheren kun je de spruitjes direct opdienen, of verder verwerken zoals wokken. Eet smakelijk!

Voordelen van het blancheren van spruitjes

Spruitjes blancheren heeft verschillende voordelen. Het is supersnel en erg gemakkelijk én de groente blijft zo lekker knapperig en mooi groen. Daarnaast neemt de typische bittere smaak af. 

Het is ook handig om spruitjes te blancheren voordat je ze gaat invriezen. Blancheren deactiveert de enzymen in de verse spruiten, zo blijven ze veel langer goed. Na het blancheren kun je spruitjes 12 maanden in de vriezer bewaren. Handig toch?

Spruitjes blancheren: 5x recepten

Spruitjes zijn echte vitamine C-bommetjes en zitten ook nog eens vol vezels. Vanwege de bittere smaak is de groente echter niet bij iedereen geliefd. Zonde, want je kunt er zo veel lekkers mee maken. Nu je weet hoe je spruitjes moet blancheren, is het tijd om je favoriete spruitjesrecept uit te kiezen en aan de slag te gaan!

Bekijk alle spruitjesrecepten

Hier komen de spruitjes van Jumbo vandaan

De spruitjes van Jumbo zijn verser dan vers; binnen 24 uur na het oogsten liggen de spruitjes in een Jumbo bij jou in de buurt! In deze video ontdek je welke weg de spruitjes afleggen voordat ze in de winkel belanden.

Bekijk de video

Doe je boodschappen bij Jumbo

Ga je spruitjes blancheren en heb je een lekker recept uitgekozen? Tijd om je boodschappen in huis te halen. Ook alle andere ingrediënten voor je recept met geblancheerde spruitjes kun je bij ons vinden.

Met spruitjes kun je alle kanten op. Meer inspiratie?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met spruitjes.

Spruitjes Spruitjes bereiden Spruitjes bakken Spruitjes blancheren Spruitjes koken Spruitjes uit de oven Spruitjes wokken Spruitjes met appel Spruitjes met kaas Spruitjes met spekjes Spruitjestaart