Broccoli koken

Beetgaar of boterzacht

Bekijk alle broccoli recepten

Hoe lang moet je broccoli koken? En meer handige tips!

Ga je broccoli koken en ben je benieuwd hoe je dat het beste kunt te doen? Jumbo helpt je graag op weg met de handigste tips om broccoli te koken. Van de ideale kooktijd voor broccoli tot de stappen om broccoli te blancheren.

Broccoli koken, doe je zo

Haal de stronk van de broccoli en snijd de top in roosjes. Snijd het kontje van de stronk, schil de zijkanten en hak ook dit deel van de broccoli in stukjes. Spoel alles in een vergiet met water goed af. Vervolgens kun je de broccoli koken in een pan met heet water en zout naar smaak. Na een kooktijd van 3 tot 5 minuten is je broccoli beetgaar en klaar om op te eten. Heb je de broccoli liever iets zachter? Kook hem dan ietsje langer door.

Eet de broccoli met wat kruiden en een beetje kaas.

5x de lekkerste recepten met gekookte broccoli

Broccoli koken is een goed idee. Deze groene groente zit niet alleen boordevol vitaminen, maar je kunt er ook álle kanten mee op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een broccoli-courgettesoep met muntyoghurt, een broccoliquiche met zalm, of een shakshuka met knoflookyoghurt?

Het antwoord op ál jouw vragen over broccoli koken

Hoe lang moet je broccoli koken?

Welke kruiden zijn lekker bij gekookte broccoli?

Is het goed om broccoli te koken voor je baby?

Kun je broccoli koken in de magnetron?

In hoeveel water moet je broccoli koken?

Hoeveel vitamine bevat een gekookte broccoli?

Heerlijke broccoli die je kunt koken

Broccoli heb je in alle soorten en maten. Ga je broccoli koken dan kun je kiezen uit een biologische stronk, ingevroren broccoliroosjes of een mix van bloemkool en broccoli. De lekkerste broccoli om te koken, haal je natuurlijk bij Jumbo.

Broccoli blancheren

Blancheren is een kooktechniek die je kunt toepassen voordat je broccoli invriest. Door de groente te blancheren blijven de smaak, structuur en voedingsstoffen beter behouden. En de broccoli blijft langer goed. Na het blancheren kun je broccoli tot wel 12 maanden bewaren in de diepvries. 

Breng een ruime pan met water aan de kook en zet alvast een grote pan of schaal met ijswater klaar. Snijd de broccoli in roosjes en leg ze 2-4 minuten in het kokende water. Giet de roosjes af in een vergiet en leg ze meteen in het ijswater. Na 2-4 minuten dep je de groente droog in een schone doek. Vervolgens kun je de broccoli in een afgesloten zak invriezen.

Meer broccoli inspiratie?

Ontdek alle recepten en variatetips met broccoli.

Broccolisoep Broccoli bereiden Broccoli koken Broccoli stomen Broccoli wokken Geroosterde broccoli