Loading...

Witte kool recepten

Knapperige kool

Bekijk alle recepten

Koken met witte kool: tips en inspiratie

Witte kool is een knapperige groente, die een bite geeft aan ieder gerecht. Heerlijk in een ovenschotel, salade of bijvoorbeeld een wokgerecht. Benieuwd hoe je witte kool het beste kunt bereiden? We helpen je graag op weg met onze heerlijke witte kool recepten en handige tips voor koken met witte kool. Eet smakelijk!

5x witte kool recepten om je vingers bij af te likken

Van een Amerikaanse coleslaw met cashewnoten tot een roerbakschotel van witte kool en eieren. Met witte kool kun je alle kanten op en dat laten we graag zien met deze heerlijke recepten. Laat je inspireren en ga aan de slag.

Witte kool koken: tips voor de bereiding

Witte kool bereiden begint met het snijden van de groente. Zo ga je te werk:

Haal eventueel beschadigde bladeren van de kool af. Snijd de groente met een groot mes, in kwarten.  Verwijder de harde stronk en maak van de witte kool reepjes.  Was de gesneden kool onder koud stromend water.  Vervolgens kun je witte kool koken in een pan kokend water met een snufje zout.  Na 10 tot maximaal 15 minuten is de witte kool gaar.

Wist je dat

… van de witte kool in de supermarkt de buitenste bladeren vaak al zijn verwijderd? Die zijn soms wat beschadigd en niet zo smaakvol. Zo zorgen we dat de groente er fraaier uitziet en besparen we jou werk bij het bereiden van witte kool. Handig, toch?

… een witte kool soms wel enkele kilo’s kan wegen? De kans is groot dat je een witte kool dus niet in één keer opeet. Daarom is het slim om meerdere maaltijden met witte kool te plannen. Maak er bijvoorbeeld de ene dag een wokje mee en de andere dag een salade.

… je het blad van een rauwe witte kool kunt gebruiken om eten in te serveren? Denk aan een garnalencocktail, salade of een vispakketje. Dat ziet er niet alleen vrolijk uit, maar zorgt ook nog eens voor een extra bite én vitaminen.

… witte kool kan helpen tegen maag- en darmzweren? Het melkzuur helpt aminozuur aan te maken en dat stimuleert de bloedtoevoer naar het slijmvlies van de maag. Zo wordt het slijmvlies sterker en krijgt je maag een betere conditie. Wat een wonderlijke groente!

 

Veelgestelde vragen over witte kool

Kun je witte kool rauw eten?

Hoe moet je je witte kool stoven?

Kun je een ovenschotel maken met witte kool?

Is witte kool gezond?

Kun je witte kool invriezen?

Hoe lang kun je witte kool bewaren?

De lekkerste witte kool om mee te koken

Helemaal vers, voorgesneden of kant-en-klaar in een zoetzure dressing. Bij Jumbo vind je de beste witte kool producten.
Bestel de witte kool van jouw keuze online of haal het in een winkel bij jou in de buurt.

Meer kool inspiratie?

Ontdek alle recepten en variatetips met kool.

Bloemkool Boerenkool Broccoli Chinese kool Groene kool Kool Rode kool Spitskool Spruitjes Witte kool Zuurkool