Broccolirijst

Vervang je rijst door broccoli

Heb jij broccolirijst al ontdekt?

Rijst gemaakt van broccoli. Het recept is zo eenvoudig als het klinkt: maal broccoli in een keukenmachine tot korrels en kook of wok deze om er jouw favoriete rijstgerecht van te maken. Broccolirijst is veel sneller klaar dan gewone rijst, het past perfect in een koolhydraatarm dieet én zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. En hadden we al gezegd dat het lekker is?

5 x favoriete recepten met broccolirijst

1. Groentecurry met koriander

Vegetarisch genieten! In dit recept maken we een groentecurry met courgettes, bonen, ui en Quorn. De kokosmelk geeft die typische curry smaak. Belangrijk om de courgettes te marineren in teriyakisaus en te roosteren. Vervang de rijst in dit recept door de broccolirijst.

Zo maak je groentecurry met koriander

2. Geroosterde kipkluifjes met groentesalade

Kip met broccolirijst is een goede combinatie. De gemarineerde kip kun je eenvoudig grillen in de oven. Vervang in dit recept de stokbroden door de broccolirijst. Die hoef je maar een paar minuten te roerbakken. De frisse salade erbij maakt het gerecht compleet.

Zo maak je geroosterde kipkluifjes met groentesalade

3. Nasi van broccolirijst met kipsaté

Speciaal voor alle liefhebbers van nasi: maak eens nasi van broccolirijst. Het goede nieuws: dit recept is lekker snel klaar. Het sateetje er bij maakt er echt een Aziatische maaltijd van. Gefruite uitjes, seroendeng en atjar tjampoer smaken er uitstekend bij. Vervang de bloemkoolrijst door broccolirijst.

Zo maak je nasi van broccolirijst met kipsaté

4. Kruidige rendang

Mmm… er gaat niets boven dit Indonesische stoofgerecht: rendang. Het rundvlees mag urenlang sudderen voor het beste resultaat. In plaats van normale rijst serveer je broccolirijst bij de zelfgemaakte rendang. In dit recept leggen we stap voor stap uit hoe je het maakt.

Zo maak je kruidige rendang

5. Thaise massaman curry

Deze Thaise curry is ontzettend vol van smaak dankzij de currypasta. Lekker pittig! Omdat er ook wat aardappelblokjes in dit gerecht zitten, is het helemaal niet nodig om er normale rijst bij te eten. Daarom is dit recept ideaal te combineren met koolhydraatarme broccolirijst.

Zo maak je thaise massaman curry

Zelf broccolirijst maken in 3 stappen

Snijd de broccoli in roosjes. Maal deze fijn tot korrels, maar houd goed in de gaten dat het geen broccolipuree wordt.  Je kunt de broccolirijst nu enkele minuten koken of roerbakken.

Kant-en-klare broccolirijst

Broccolirijst maken is zo gepiept, maar het kan altijd sneller! Ga voor gemak en neem de kant-en-klare broccolirijst van de versafdeling of uit het vriesvak. Of maak zelf rijst van een broccoli.

Meer recepten met broccolirijst 

Meer groente inspiratie?

Broccolirijst is ideaal om je koolhydraten mee te vervangen. Maar ken je de andere alternatieven ook al?

Bloemkoolpizza Courgettespaghetti Bloemkoolrijst Broccoli