Loading...

Zuurkool bakken

Wokken & roerbakken

Bekijk alle zuurkool recepten

Zuurkool roerbakken: snel en gezond genieten

Bakken, wokken of roerbakken is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij zuurkool. Maar het is enorm gezond, heel gemakkelijk en hartstikke lekker. Op deze pagina lees je alles over zuurkool bakken en wokken. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Zuurkool bakken: 5 smaakvolle recepten

Zuurkool is een echte smaakmaker. Een klein beetje van deze groente doet al wonderen voor je gerecht. Zuurkool bakken is een minder bekende bereidingswijze, maar het is hartstikke lekker én erg makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan gewokte zuurkool met rookworst en rozijnen of hartige zuurkoolkoekjes met kaas. Welk gerecht met gebakken zuurkool ga jij maken?

Waar komt de zuurkool van Jumbo vandaan?

Onze zuurkool wordt gemaakt in Noord-Scharwoude bij zuurkoolleverancier Gerrie Groot. Gerrie verwerkt wel 20 miljoen kilo kool per jaar. Wil je weten hoe? Bekijk de video en ontdek welke weg de zuurkool van Jumbo aflegt.

Bekijk de video

Veelgestelde vragen over zuurkool bakken, roerbakken & wokken

Hoe lang moet je zuurkool bakken of roerbakken?

Hoe maak je zuurkool minder zuur?

Hoeveel zuurkool bakken per persoon?

Zuurkoolstamppot foodswap

Dit is nou zo'n typisch stamppot gerecht dat je uitstekend vooraf kunt bereiden. Even in de oven nog en genieten maar. Jij bepaalt of je voor de zuurkoolstamppot met gehakt gaat of er een vega variant van maakt met paddenstoelengehakt. Net zo lekker!

Bekijk de foodswap

Ga jij zuurkool roerbakken? Alle boodschappen vind je bij Jumbo!

Zuurkool is het hele jaar door verkrijgbaar. Bij Jumbo koop je verse zuurkool recht uit het vat, maar ook vacuümverpakte zuurkool. Naast de zuurkool kun je bij Jumbo natuurlijk ook alle andere ingrediënten voor een smaakvol gerecht met gebakken zuurkool vinden. 

Meer inspiratie met zuurkool?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met zuurkool.

Zuurkool Zuurkool koken Zuurkool bakken Zuurkoolschotel Zuurkoolstamppot Zuurkool recepten