Loading...

Hoofdgerecht Kerst
Inspiratie

Pronkstuk van ‘t kerstdiner

Kerst Voorgerecht Hoofdgerecht Dessert Borrel Gourmet

Heerlijk recepten voor het hoofdgerecht 

Ontdek al onze lekkere en makkelijke kerstrecepten voor een fantastisch hoofdgerecht. Ga jij voor vis, vlees, vega of gourmet? Bekijk ook alle heerlijke bijgerechten.

Vlees Vis Vega Gourmet Bijgerechten

Inspiratie voor het Kerst hoofdgerecht

Er zijn van die luxe hoofdgerechten die het altijd goed doen bij het kerstdiner. Ontdek de 7 lekkerste klassieke kersthoofdgerechten.

Met stoofvlees bespaar je jezelf een hoop stress met Kerst. Boeuf Bourguignon is heerlijk en kerstwaardig. Ontdek 4 lekkere variaties voor dit luxe gerecht.

Van zalmcarpaccio tot zalmfilet met garnalen: liefhebbers van vis maak je gegarandeerd blij met een heerlijk zalmgerecht aan de kersttafel.

Wie denkt dat een vegetarisch kerstdiner niet feestelijk en lekker kan zijn, zit er echt naast. Ontdek de lekkerste vegetarische kerstrecepten.

Gezien in Hallo Jumbo
Lekkere bijgerechten

Bij Jumbo vind je feestelijke kerst bijgerechten recepten en producten die perfect bij je menu passen

Bekijk alle bijgerechten Bekijk het online magazine >

Nog meer kerstinspiratie voor iedere moment

Voorgerecht Dessert Borrel Gourmet Ontbijt Brunch

Kerstdiner recepten voor het hoofdgerecht

Het hoofdgerecht met Kerst is hét pronkstuk van de avond. Jumbo helpt jou om een heerlijk luxe kerst hoofdgerecht op tafel te toveren. Heb jij al besloten waar jij je gezelschap op gaat trakteren? Jumbo heeft de antwoorden voor je als je even door de bomen het bos niet meer ziet. Laat je inspireren door onze kerstdiner recepten voor heerlijke hoofdgerechten. Jij bepaalt zelf of je uren aan de slag gaat in de keuken of dat je kiest voor een makkelijk kerst hoofdgerecht. En is er ook een kind in het gezelschap? Ook voor een kidsproof kerstdiner hebben we geschikte recepten.

De eyecatcher van het hoofdgerecht  is vaak een mooi vleesgerecht of gerecht met vis of garnalen. Maar ook als je geen vlees of vis eet, hebben we feestelijke vega hoofdgerechten voor Kerst. Wat dacht je van een bloemkool Wellington of een gevulde flespompoen? Je maakt het hoofdgerecht compleet met lekkere bijgerechten, zoals haricot verts, een frisse salade, spruitjes, saffraan risotto of gratin torentjes met truffelsmaak. Met onze prachtige luxe bavette gevuld met pesto steel je zeker de show. Zo is het voor iedereen een mooie Kerst.

Bekijk de kerstfolder >

Hoofdgerecht Kerst: 5x een makkelijk recept

Met Kerst willen we genieten van elkaars gezelschap. Daarom hebben we een aantal makkelijke hoofdgerechten voor een relaxed kerstdiner. Algemene tip: kies een hoofdgerecht dat makkelijk voor te bereiden is. Of ga voor een ovengerecht of voor stoofvlees: altijd makkelijk als hoofdgerecht. Een kind kan de was doen.

Meer makkelijke kerstrecepten

5x Kerst hoofdgerecht met vlees

Hoort het hoofdgerecht met Kerst volgens jou een goed stuk vlees te zijn? Duik dan in onze feestelijke recepten waarin een prachtig stuk vlees het pronkstuk is van je luxe hoofdgerecht.

Meer hoofdgerechten met vlees

5x hoofdgerecht Kerst vegetarisch

Vul je het kersthoofdgerecht het liefst vegetarisch in? Ook daarvoor vind je bij Jumbo volop inspiratie. Een vega hoofdgerecht kan net zo luxe, feestelijk én lekker zijn. Liever helemaal geen dierlijke ingrediënten? Ontdek dan onze vegan recepten

Meer vega kersthoofdgerechten

Ben je een bezoeker uit België? Bezoek dan deze pagina op de Belgische Jumbo website.