Loading...

Asperges koken

Zo zacht als boter

Bekijk alle aspergerecepten

Hoe lang moeten asperges koken? En meer tips!

Wil je asperges koken en ben je op zoek naar de ideale kooktijd van asperges, instructies voor het schillen van asperges en de lekkerste asperge recepten? Jumbo inspireert je graag met de beste recepten en tips om asperges te koken. Zo weet je precies hoelang asperges moeten koken en hoe je ze het lekkerste bereidt. Van asperges met ham en ei tot asperges met zalm: let’s go!

Asperges koken, doe je zo

Wil je asperges koken? Dan moet je ze eerst even schillen. In slechts 3 stappen heb je je asperges geschild en gekookt.

Verwijder het onderste stuk en leg de asperges een uur in koud water. Schil de asperges hierna met een dunschiller. Snijd van boven naar beneden en overlappend, zodat je geen stukjes mist. En houd het kopje heel. Eenmaal geschild, kun je de asperges koken in ruim water met zout. Doe dat 10 minuten en draai vervolgens het vuur uit om de asperges in het kookvocht nog 5-10 minuten te laten nagaren.

5x met witte asperges koken

Ga je witte asperges koken en zoek je nog inspiratie voor een lekker gerecht? Wat dacht je bijvoorbeeld van romige tagliatelle met asperges en zalmfilet? Of ga voor een van onze aspergesoep recepten. Deze asperge recepten zijn lekker, makkelijk én inclusief de kooktijd van asperges.

5x met groene asperges koken

Waar witte asperges volledig onder de grond groeien, danken de groene asperges hun kleur juist aan het zonlicht. Ze zijn wat sterker van smaak en goedkoper. Bovendien is groene asperges koken nóg makkelijker dan witte, want je hoeft ze niet te schillen. Alleen even de harde stronk wegsnijden en je kunt aan de slag!

Lekker bij de asperges

Benieuwd welke producten allemaal uitstekend passen bij asperges? Ontdek het in in dit handige lijstje.

Bekijk alle lijstjes

Van asperges invriezen tot de kooktijd van asperges: de veelgestelde vragen

Hoe lang moet je witte asperges koken?

Hoe lang moet je groene asperges koken?

Kun je asperges invriezen voor het koken?

Kun je bevroren asperges koken?

Asperges koken of bakken: wat is lekkerder?

Asperges koken zonder aspergepan, hoe doe je dat?

De lekkerste asperges om te koken

Groene asperges, witte asperges of asperges uit een potje. Ga je asperges koken dan kun je voor het hoofdingrediënt terecht bij Jumbo. Bestel je asperges online of haal ze in een van onze winkels en ga aan de slag.

Meer asperge inspiratie?

Ontdek de veelzijdigheid van witte en groene asperges.

Asperges Asperges recepten Asperges koken Aspergessoep Asperges met ham en ei Asperges met zalm Groene asperges Groene asperges recepten Groene asperges grillen Groene asperges koken Groene asperges oven