Asperges koken

Wil je asperges koken en ben je op zoek naar de ideale kooktijd van asperges? Jumbo inspireert je graag met de beste recepten en tips om asperges te koken. Zo weet je precies hoe lang asperges moeten koken en hoe je ze het lekkerste bereidt. Van asperges met ham en ei tot asperges met zalm: let’s go!

Snel naar

Instructievideo: asperges koken De ideale kooktijd voor asperges Asperges koken in een aspergepan Asperges koken in een gewone pan Hoe lang asperges koken en meer vragen

Asperges koken? Simpel!

Wil je asperges koken? Dat is hartstikke makkelijk. In slechts 3 stappen kun je je asperges schillen en koken.

Verwijder het onderste stuk en leg de asperges een uur in koud water. Schil de asperges hierna met een dunschiller. Snijd van boven naar beneden en overlappend, zodat je geen stukjes mist. En houd het kopje heel. Eenmaal geschild, kun je de asperges koken in ruim water met zout. De kooktijd bedraagt 10 minuten. Draai vervolgens het vuur uit om de asperges in het kookvocht nog 5-10 minuten te laten nagaren.

Witte asperges koken

Witte asperges koken en op zoek naar een lekker gerecht? Wat dacht je van een romige tagliatelle met asperges en zalmfilet? Of een lekkere aspergesoep? Al onze asperge recepten zijn inclusief de perfecte kooktijd van asperges.

Met groene asperges koken

Groene asperges koken is nóg makkelijker dan witte, want je hoeft ze niet te schillen. Alleen even de harde stronk wegsnijden en je kunt aan de slag! Hoe lang je groene asperges moeten koken, vind je steeds in het recept.

Handige lijstjes als asperges of andere groenten gaat koken

Of je nu met asperges wil koken of met andere heerlijke seizoensgroenten: onze handige lijstjes helpen je aan inspiratie en maken boodschappen doen makkelijker.

De lekkerste asperges om te koken

Groene asperges, witte asperges of asperges uit een potje. Ga je asperges koken dan kun je voor het hoofdingrediënt terecht bij Jumbo. Bestel je asperges online of haal ze in een van onze winkels en ga aan de slag.

Ontdek het volledige assortiment

De ideale kooktijd van asperges

De ideale kooktijd van asperges is 10 minuten. Kook de asperges in een ruime pan met water en een beetje zout. Haal de pan na 10 minuten van het vuur af en laat de asperges nog 5 tot 10 minuten nagaren in het kookvocht. Zo zorg je ervoor dat je asperges heerlijk zacht zijn voor je ze serveert.

Asperges koken in een aspergepan

Een aspergepan is een speciale pan om asperges in te koken. De pan is hoog en smal en heeft een mandje, waarin je de asperges rechtop neer kunt zetten. Omdat je de asperges in een aspergepan staand kookt, kun je de asperges mooi en gelijkmatig garen. Ook houd je de kopjes eenvoudig boven water, zodat die niet te zacht worden.

Asperges koken in een gewone pan

Asperges koken in een gewone pan kan ook heel goed. Zorg er dan voor dat je een pan hebt met een grote diameter, zodat de asperges er in hun geheel in kunnen. Liggend asperges koken heeft als enige nadeel dat je de kopjes lang meegaart. Ook moet je wat voorzichtiger zijn als je de asperges uit de pan haalt. Dit doe je het beste met een schuimspaan.

Bevroren asperges koken

Bevroren asperges moeten minder lang koken dan verse asperges. Benieuwd hoe lang asperges uit de vriezer moeten koken? Simpel: leg de bevroren asperges meteen in kokend water. Breng het water opnieuw aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat nog eens 5 tot 10 min. nagaren in het kookvocht.

Dikke asperges koken

Hoe lang asperges precies moeten koken is afhankelijk van de dikte van het witte goud. Heb je hele dikke asperges om te koken? Dan moet je rekening houden met een langere kooktijd. Dikke asperges kun je het beste 12 minuten koken. Laat ze vervolgens 5 tot 10 min. nagaren in het kookvocht en haal ze dan voorzichtig uit de pan.

Hoe lang moeten asperges koken en meer vragen

Hoe lang moeten asperges koken?

Hoe kook je asperges?

Hoe lang moeten bevroren asperges koken?

Kun je asperges koken zonder water?

Kun je asperges koken in witte wijn?

Asperges koken met welke kruiden?

Wil je variëren met andere soorten groente? We hebben nog veel meer recepten voor ieder moment van de dag. 

Aardappel Andijvie Artisjok Asperges Asperges koken Aubergine Avocado Bloemkool Bloemkool bereiden Bloemkoolrijst Bloemkoolpizza Boerenkool Boerenkool bereiden Boerenkool koken
Bonen Broccoli Broccoli bereiden Broccolirijst Courgette Courgette spaghetti Gemakkelijke groenten Komkommer Knolselderij Little gem Oesterzwam Paddenstoelen Paprika Pastinaak
Pastinaak bakken Pastinaak koken Pastinaak uit de oven Pepers Pompoen Prei Rode kool Rode kool bereiden Salade Sla Sperziebonen Spinazie Spitskool Spruitjes
Spruiten bereiden Tomaat Ui Wintergroente Witlof Witlof koken Witlof roerbakken Witlofschotel Witte kool Wortel Zoete aardappel Zuurkool Zuurkoolschotel

1 februari 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 20 april 2022