Loading...
< Alles over spruitjes

Spruiten bereiden

Ontdek de verschillende bereidingswijzen

Spruiten bereiden: koken, stomen, wokken of roosteren

Spruitjes kun je op vele verschillende manieren bereiden: koken, stomen, wokken en roosteren. Inspiratie nodig voor al deze verschillende bereidingswijzen? Wij helpen je graag!

Goed om te (w)eten

Onze spruitjes zijn van Hollandse bodem en voorzien van het keurmerk On the way to PlanetProof. Bovendien checken we in onze winkels al dat lekkers meerdere keren per dag, zodat we zeker weten dat jij het beste mee naar huis neemt.

Bekijk deze aanbieding
Spruitjes
1+1 gratis
Spruitjes schoonmaken en koken of roerbakken

Bekijk hier hoe je spruitjes schoonmaakt en kookt of roerbakt.

Tip!

Shredded (fijngeschaafde) spruiten zijn een hit! Gebruik een keukenmachine of scherp mes. Wok ze 3-4 minuten. Gewokte 'shredded'  spruitjes smaken heerlijk met wat hazelnoten en mozzarella.

Spruitjes roosteren

Door roosteren wordt de smaak van spuitjes intenser en zoeter. Kook spruiten eerst 3 minuten Halveer grote spruiten en laat de kleintjes heel. Verdeel ze over een bakplaat, besprenkel ze met olie en rooster ze 10 minuten in de oven op 225 ºC.

Spruitjes stomen

Met stomen blijven voedingsstoffen, kleur en structuur optimaal bewaard. Beetgaar zijn spruitjes het lekkerst. Stoom ze, afhankelijk van de grootte, 5-10 minuten.

Kidstip!

Gebruik honing, ketjap of spekjes om spruitjes kindvriendelijke smaken te geven.