Loading...

Vegetarische BBQ

De lekkerste vegetarische BBQ recepten

De lekkerste vegetarische BBQ-recepten

Van een vegetarische bbq kun je ook op en top genieten. We inspireren je graag met onze heerlijke recepten voor een vega bbq. 

Bekijk meer vega bbq-recepten

Ontdek het vega BBQ-assortiment

Ga je voor een vegetarische barbecue? We denken met je mee en hebben een ruime keuze aan producten voor een vegetarische bbq.

Bekijk meer vega-producten

Hoeveel producten per persoon?

Lastig inschatten hoeveel je nodig hebt per persoon? Houd onderstaand lijstje aan.

Reken per volwassene op:
  • 3 soorten vleesvervangers (à 100-150 g, bijvoorbeeld: 1 vega hamburger, 1 vega worstje, 1 groentespies)
  • 200 g groente (om te roosteren: bijvoorbeeld aubergine, courgette, suikermaïs, zoete aardappel. Of rauwkost.)
  • ½ stokbrood
  • diverse sausjes + kruidenboter
Bekijk onze bbq pakketten

De beste vegetarische BBQ-tips

Groentespies maken

Groentespiesje maken? Kies groenten die ongeveer even snel gaar worden. Tip voor extra smaak: marineer de groenten met een mengsel van olijfolie, fijngesneden verse kruiden, geperste knoflook en wat peper en zout.

Bekijk dit recept >
Groentepakketjes maken

Kies groenten die ongeveer even snel gaar worden. Rijg ze aan een spies en smeer in met olie, peper, zout en kruiden naar keuze. Tip: gebruik eens stukjes halloumi. Dat is een kaassoort die stevig blijft en dus niet tussen je kolen druppelt als je 'm verwarmt.

Bekijk meer tips >
Vleesvervangers van Veggie Chef

Ken jij de vega worstjes, hamburgers en filetlapjes van Veggie Chef? Ideaal voor een vegetarische barbecue. Tip: kies de vleesvervangers zonder paneerlaagje, want de gepaneerde varianten verbranden snel.

Ontdek Veggie Chef >

Vegetarische barbecue

Ook als je geen vlees of vis eet, kun je heerlijk genieten van een avondje barbecueën. Met een vegetarische bbq kun je eindeloos variëren. Je kunt jouw favoriete groente grillen of groentepakketjes maken. Maar ook vleesvervangers bereid je eenvoudig op de barbecue. Zo maak je er een smakelijk én vegetarisch bbq-feestje van.

Een keer bewust geen vlees of vis eten tijdens de barbecue? Jumbo helpt je met de lekkerste vega bbq recepten, de beste tips voor een bbq zonder vlees of vis én een groot assortiment aan vegetarische producten. Alles voor een geslaagde vega bbq.

Laat je inspireren door onze heerlijke vega recepten. Onze vegetarische bbq recepten zijn om je vingers bij af te likken. Van de lekkerste vleesvervangers tot overheerlijke groentespiesjes van de barbecue. Over jouw vegetarische barbecue zal nog weken nagepraat worden!

Direct of indirect grillen?

De meeste groenten zijn geschikt voor direct grillen. De wat stevigere groenten of hele groenten die een langere gaartijd hebben, kun je het best indirect grillen. Denk aan (zoete) aardappelen, aubergine, hele knolselderij of bloemkool.

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

BBQ recepten BBQ-tips Bavette Gepofte aardappel Pulled pork Satésaus Vega BBQ Vis