Loading...

Vegetarisch kerstmenu

30 oktober 2020 | Auteur: Jumbo

Wie denkt dat een vegetarisch kerstdiner niet feestelijk en lekker kan zijn, zit er echt naast. Met de heerlijke vegetarische kerstrecepten van Jumbo vraagt niemand meer naar een gevulde kalkoen

Van een bietencarpaccio vooraf tot een veggie ‘beef’ wellington als hoofdgerecht: we inspireren je graag om outside the box te denken en een verrukkelijk vegetarisch kerstmenu van 3 gangen samen te stellen. Aangezien een dessert altijd al vegetarisch is, gaan we daarvoor zelfs een stapje verder: vegan.

Vega voorgerechten Vega hoofdgerechten Vega nagerechten

3x vegetarische kerstrecepten voor het voorgerecht

1. Bietencarpaccio

6 ingrediënten  20 min 

Een klassieker onder de kerstvoorgerechten is carpaccio, maar deze hoeft helemaal niet van vlees gemaakt te worden. Met een bietencarpaccio zet je een overheerlijk en exclusief vegetarisch kerstrecept neer. Van deze variant met geitenkaas, hazelnoten en crema di balsamico smullen ook niet-vegetariërs.

Bekijk het recept

2. Vega pasteitje

11 ingrediënten  40 min 

Een pasteitje met ragout: al tientallen jaren niet weg te denken van het kerstmenu. Gelukkig heb je daar ook verschillende vegetarische kerstrecepten voor. Deze variant met paddenstoelenragout en cranberry’s vinden wij verrukkelijk. Ga jij ‘m ook proberen?

Bekijk het recept

3. Truffel-pompoensoep

9 ingrediënten  30 min 

Soep is het ideale voorgerecht om vegetarisch te maken. De keuze is in ieder geval reuze. Met deze luxe pompoensoep met een vleugje truffel heb je in ieder geval een waanzinnig lekkere kerstsoep te pakken. Komt ‘ie op jouw vegetarisch kerstmenu te staan?

Bekijk het recept

3x vegetarische kerstrecepten voor het hoofdgerecht

1. Aubergine-ricottalasagne met basilicum

11 ingrediënten  30 min 

Op zoek naar het pronkstuk voor een vegetarisch kerstdiner? Zoek niet verder en ga voor deze zogenaamde ‘open lasagne’. Dat zorgt ervoor dat je het gerecht veel mooier kunt serveren én meteen ziet wat voor lekkere groenten erin verstopt zitten. Niet bepaald je doorsnee lasagne, toch?

Bekijk het recept

2. Veggie Wellington

18 ingrediënten  45 min 

Ken je het gerecht beef Wellington? Dit is de vegetarische variant ervan. Hij zit bommetjevol groenten en verrukkelijke smaakmakers. Belegd met mooie kerststerren is dit bij uitstek een passend hoofdgerecht voor een vegetarisch kerstdiner.

Bekijk het recept

3. Portobello met roquefortpolenta

10 ingrediënten  60 min 

Portobello is het ideale ingrediënt voor een vegetarisch kerstmenu. Het heeft een vlezige structuur en veel smaak. Voor dit vegetarisch kerstrecept pakken we flink uit: het wordt een portobello gevuld met roquefort en polenta, geserveerd met een salade van eetbare bloemen en oesterzwammen. Is dat chique of is dat chique?

Bekijk het recept

3x vegan nagerechten voor Kerst

1. Vegan crème brûlée

5 ingrediënten  85 min 

Een krokant suikerlaagje met daaronder een zoete, romige vanillepudding. Oftewel: crème brûlée, een favorietje op het kerstmenu. Met dit recept maak je er een veganistische variant van. Goed voor jou, voor de dieren en het milieu.

Bekijk het recept

2. Vegan chocolademousse

6 ingrediënten  110 min 

Het dessert voor chocoladeliefhebbers, maar dan helemaal vegan proof. Dat wordt genieten, zonder dierlijke producten. Chocolademousse is een toetje dat bij jong en oud in de smaak valt. Ontdek snel hoe je dit romige nagerecht maakt.

Bekijk het recept

3. Vegan meringue

3 ingrediënten  165 min 

Wie van fruitige desserts houdt, moet deze vegan meringues met bosvruchten zeker overwegen voor het vegetarisch kerstmenu. Knapperig, luchtig, zoet en sappig. Alles komt samen in dit vrolijke en smakelijke kerstdessert.

Bekijk het recept

Meer recepten voor een vegetarisch kerstdiner

Als de gerechten hierboven niet genoeg inspiratie bieden, delen we met liefde en plezier nog een paar vegetarische kerstrecepten extra.

Bekijk alle vega kerstrecepten