Loading...

Pompoen koken

Pompoen koken

Een pompoen koken is een snelle en eenvoudige manier om de vrucht zacht te maken, zonder dat hij smaak verliest. Kook de pompoen en verwerk de vrucht in de heerlijkste recepten. Ook de kleintjes zijn er dol op!

Recepten voor gekookte pompoen

De pompoen voorbereiden

Voordat je de pompoen gaat koken, halveer je de vrucht. Verwijder vervolgens de draden en pompoenpitten. De pitten kun je bewaren om ze te roosteren. Snijd de pompoen in gelijke delen om ervoor te zorgen dat de stukken gelijkmatig gaar worden.

Pompoen koken met schil

Een pompoen schillen kan best een opgave zijn. Gelukkig kun je de schil ook gewoon meekoken. Dat heeft een aantal voordelen:
• Als je een pompoen kookt voordat je deze schilt, blijft er meer smaak in de vrucht tijdens het kookproces.
• Kook de schil mee zodat je deze heel makkelijk kunt verwijderen. Dat scheelt tijd in de keuken.

Hoe lang kook je een pompoen?

Voor het beste resultaat kook je de pompoen in een grote pan. Vul een pan voor 3/4 met water en plaats deze op hoog vuur. Voeg een flinke snuf zout toe en wacht tot het water begint te koken. Voeg de pompoen toe en zorg ervoor dat de parten goed onder water staan. Draai het vuur middelhoog en laat het geheel 30 minuten koken. Je kunt de kooktijd verkorten door de parten vooraf in kleine blokjes te snijden.

Variëren met gekookte pompoen

Wil je je gasten verrassen? Zet dan een lekker romige pompoenpuree op tafel. Kook de pompoen en pureer hem daarna met wat boter en een scheutje volle melk. Je kunt de puree extra zoet maken door er een klein lepeltje honing doorheen te roeren. Heb je pompoenblokjes over? Gebruik deze dan om er vegetarische sushi van te maken.

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart