Pompoen bewaren

Pompoenen zijn er in verschillende maten en bij het bereiden van een gerecht met pompoen, houd je vaak nog een deel over. Je kunt deze direct gebruiken voor een ander gerecht, maar bewaren voor een ander moment is net zo makkelijk.

Recepten met pompoen

Bekijk alle recepten met pompoen

Pompoen in zijn geheel bewaren

Wanneer je een pompoen hebt gekocht om deze binnenkort te gaan eten, kun je deze het beste bewaren in de koelkast. Op een koele plek is de pompoen ongeveer twee maanden houdbaar. Gelukkig kun je je bij Jumbo eindeloos laten inspireren om de lekkerste recepten met pompoen te maken.

Aangesneden pompoen bewaren

Als je een pompoen al hebt aangesneden, is het ook mogelijk om het restant te bewaren. Dek het restant af met folie en leg deze in de koelkast. Je kunt de pompoen dan nog maximaal één week bewaren.

Pompoen invriezen

Wist je dat je pompoen ook prima in de vriezer kunt bewaren? Belangrijk hierbij is dat je de pompoen eerst blancheert. Je kookt de pompoen kort en legt deze vervolgens in een bak met koud water of spoelt de pompoen met koud water af. Hierdoor stopt het kookproces. Wanneer de pompoen droog en afgekoeld is, leg je hem in de vriezer. Bij minimaal -18˚C is de pompoen tot 12 maanden houdbaar.

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart