Laden...

Sperziebonen

Sperziebonen zijn populaire groenten en vind je terug in allerlei lekkere gerechten. Vooral in een salade niçoise is deze boon onmisbaar. Maar voordat de sperzieboon op je bord terecht komt, heeft deze een hele reis afgelegd. Bijna het hele jaar door worden de bonen namelijk uit Spanje gehaald. Tussen juli en september halen we ze van Nederlandse bodem. En ook die zijn hartstikke lekker. Laat je inspireren door onze recepten en maak eens een verrassend nieuw recept met sperziebonen.

Sperziebonen recepten

Hoe bereid jij sperziebonen? Je kunt veel meer dan doen alleen maar koken. Je kunt een feestje van je sperziebonen maken door wat lekkere kruiden of een dressing toe te voegen. Neem eens een kijkje tussen onze recepten.

Favoriete recept met sperziebonen: sperziebonensalade

  1. Kook de sperziebonen in water met een beetje zout in 6 min. beetgaar.
  2. Giet de sperziebonen af en laat goed uitlekken. Schep de sperziebonen door de paprika. Voeg de dressing toe en verwarm nog 30 sec.
  3. Verdeel de sperziebonen over een schaal en serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
>

Verse sperziebonen koken is simpel en echt zo gepiept. In hooguit een kwartier heb je ze op tafel. Hier zie je hoe je sperziebonen schoonmaakt én bereidt.

Bekijk de video

Op de exotische toer met sperziebonen

Bij sperziebonen denk je misschien aan een typische Hollandse pot: een lekker stukje vlees, aardappelpuree en sperziebonen met een snufje nootmuskaat en een klontje boter. Helemaal niks mis mee! Maar ben je meer van de exotische smaakcombinaties? Laat je dan inspireren door onze recepten uit verre landen.

Een makkelijke manier om extra groenten binnen te krijgen, is door ze te verwerken in een omelet. Ook sperziebonen kun je hiervoor gebruiken. Zie hier hoe je een omelet met groenten maakt zonder pan!

Bekijk de video

Bestel je sperziebonen bij Jumbo

Bij Jumbo hebben we sperziebonen in allerlei vormen: hele sperziebonen, gebroken sperziebonen, uit een potje, uit de diepvries en ga zo maar door. Om het je nog makkelijker te maken, hebben we ook een aantal maaltijden met sperziebonen die je alleen maar hoeft op te warmen. Dat is makkelijk.