Vegetarisch kerstmenu: recepten & tips

Wie denkt dat een vegetarisch kerstdiner niet feestelijk en lekker kan zijn, zit er echt naast. Met de heerlijke vegetarische kerstrecepten van Jumbo kraait er geen haan meer naar een gevulde kalkoen. Van een bietencarpaccio als vegetarisch voorgerecht met kerst tot een verrassende veggie ‘beef’ wellington als hoofdgerecht: we inspireren je graag om outside the box te denken en een verrukkelijk vegetarisch kerstmenu van drie gangen samen te stellen. Aangezien een dessert voor kerst altijd al vegetarisch is, gaan we daarvoor zelfs een stapje verder: vegan.

Snel naar

Kies een vegetarisch voorgerecht voor kerst Vegetarische hoofdgerechten voor kerst Uitgelicht: champignonragout Vegan desserts voor een vegetarisch kerstmenu Bijgerechten voor een vegetarisch kerstmenu

Kies een verrukkelijk vegetarisch voorgerecht voor kerst

Een klassieker onder de kerstvoorgerechten is carpaccio, maar die hoef je helemaal niet van vlees te maken. En ook een feestelijke soep of vega pasteitje met ragout is een goede start van een vegetarisch kerstmenu. Kies hier je favoriete vegetarische voorgerecht voor kerst.

Bekijk alle vegetarische kerstvoorgerechten

Vegetarische kerstrecepten voor het hoofdgerecht

Op zoek naar hét pronkstuk voor een vegetarisch kerstdiner? Zoek niet verder en voor een van onze heerlijke hoofdgerechten voor een vegetarisch kerstmenu. We werken met lekker veel groenten, de beste vleesvervangers en andere feestelijke ingrediënten. Is dat chic of is dat chic?

Bekijk alle vegetarische kersthoofdgerechten

Vegan nagerechten voor een vegetarisch kerstmenu

Een dessert is vanzelfsprekend vega. Daarom kiezen we voor het vegetarisch kerstdiner kerstdesserts uit waar helemaal geen dierlijke producten in gebruikt worden, oftewel vegan.

Bekijk alle vegan desserts

Bijgerechten voor een vegetarisch kerstdiner

Wat is een vegetarisch kerstmenu zonder een paar lekkere bijgerechten? Laat je verrassen door onze vegetarische kerstrecepten die je kerstdiner compleet maken.

Bekijk alle vegetarische kerstbijgerechten

Vind snel je favoriete recept voor een vegetarisch kerstdiner

Alle ingrediënten voor een vegetarisch kerstmenu

Bij Jumbo vind je alle boodschappen die je nodig hebt voor je favoriete vegetarisch kerstmenu.

Bekijk meer kerstassortiment

Extra snel bestellen met handige kerstlijstjes

Met onze handige lijstjes kun je extra snel alle boodschappen voor kerst bestellen.

Bekijk alle lijstjes

Alle recepten voor een vegetarisch kerstmenu

Bieden de vegetarische kerstrecepten hierboven niet genoeg inspiratie? Het online receptenboek van Jumbo bevat meer dan 400 vegetarische kerstrecepten. Bekijk ze allemaal in één overzicht en wie weet kom jij wel op heel verrassende ideetjes voor een verrukkelijk vega kerstmenu. Tóch vlees of vis? Laat je dan inspireren door alle kerstmenu-recepten van Jumbo. 

Verrassend voordeel van een vega kerstmenu

Wist je dat vegetarische gerechten over het algemeen makkelijker te verteren zijn? Vleesgerechten geven je veel sneller een verzadigd gevoel. Het voordeel van een vegetarische kerstmenu is daarom dat iedereen meer ruimte over heeft voor het toetje. Dus dat wordt flink uitpakken met een grand dessert voor kerst!

Meer recepten voor het kerstdessert

Meer inspiratie voor kerstgerechten

Blog

Als je het perfecte dessert wil maken, kies dan voor een crème brûlée. Een verfijnd toetje met zo’n knapperig suikerrandje. 

Blog

Wil je zelf zalmroosjes maken tijdens het kerstdiner? We leggen je uit hoe je zelf een roosje van gerookte zalm maakt.

Blog

Jumbo inspireert je met acht 3-gangenkerstmenu’s inclusief wijntips. En we hebben voor elke wens een menu.

Blog

Ben jij diegene die het kerstmenu samen mag stellen? Dan helpen we je graag een handje.

Video voor een verrassend vega bijgerecht

Op zoek naar een verrassend element voor een vegetarisch kerstmenu? Deze kruidige uienbloemen worden gemaakt met gewone uien, maar worden net even anders gepresenteerd. Helemaal kerst natuurlijk! Aan de hand van deze handige instructievideo zet je de uienbloemen in een handomdraai op tafel en geef je het vegetarisch kerstdiner een extra feestelijk tintje.

Meer kerstinspiratie

Kerst Voorgerecht kerst Hoofdgerecht kerst Kerstdessert Kerstborrel Gourmetten met kerst Amuse kerst Beenham kerst Biefstuk kerst Boeuf Bourguignon Bijgerechten kerst Carpaccio Familierecepten Garnalencocktail kerst Grand dessert kerst Inspiratie voor kinderen Kalkoen Kerst op school Kerstboom servetten vouwen Kerstbrunch Kerstbuffet
Kerstdecoratie Kerstdiner Kersthapjes Kerst knutselen Kerstkoekjes Kerstkransjes Kerstlunch Kerstmenu Kerstmenu 2 personen Kerstmenu 3-gangen Kerstmenu eenvoudig Kerstmenu culinair Kerstmenu Italiaans Kerstmenu voor kinderen Kerstmenu vegan Kant-en-klaar kerstmenu Klassiek kerstmenu Kerstontbijt Kerstpakketten Kerstrecepten Kerstrecepten Smulweb
Kerstsoep Kerststol Kersttaart Kerst-tapas Kersttraktatie Makkelijke kerstrecepten Pasteitjes Pavlova kerst Ragout met kerst Shared dining kerst Soezen kerstkrans maken Tafel opmaken Tussengerecht Varkenshaas kerst Varkensrollade Vegetarisch kerstmenu Vegetarische kerstrecepten Voordelig kerstmenu Voorgerecht met vis Zalmfilet

Blogs

Zalmfilet Budgetgourmet Gouden tips voor Kerst Gourmet alternatieven Kerstlampjes knutselen Kerstkaart knutselen Kerstsalades Kids entertainen Kidsproof kerstmenu Klassieke voorgerechten Klassieke hoofdgerechten Klassieke kerstdesserts Sauzen bij varkenshaas Soorten kerstsoep Zalm Zelf een borrelplank maken

1 november 2020 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 20 december 2022