Courgette koken

Lekker laten pruttelen

Bekijk alle courgette recepten

Hoe lang moet courgette koken – en meer handige tips!

Courgette is een heerlijke groente, waar je verrassende gerechten mee kunt bereiden. Wist je bijvoorbeeld dat je courgette niet alleen kunt bakken, maar ook kunt koken? Van de ideale kooktijd van courgette, tot de lekkerste recepten. Jumbo vertelt je alles wat je moet weten als je courgette gaat koken.

Courgette koken? Zo doe je dat!

Courgette koken is heel eenvoudig. Snijd om te beginnen de courgette in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 centimeter. Kook de courgette vervolgens ongeveer 10 minuten in wat olie of tomatensaus. Je kunt van courgette ook spaghetti maken. In dat geval is de kooktijd maar 1 tot 2 minuten. Zoals in dit recept voor courgettespaghetti met spekjes en ei bijvoorbeeld.

Bekijk de oorsprongvideo van Jumbo courgette

5x de lekkerste recepten met gekookte courgette

Je kunt courgette koken en in allerlei heerlijke gerechten verwerken. Van een gevulde courgette met romige shoarma tot een heerlijke courgettesoep met zalm. De mogelijkheden met gekookte courgette zijn eindeloos.

Alles wat je moet weten over het koken van courgette

Hoe lang moet je courgette koken?

Kun je courgette koken voor een baby?

Welke soep kun je koken van courgette?

Kun je courgette koken in de magnetron?

Courgette koken met de lekkerste ingrediënten

Van een groene tot een gele. En van spaghetti tot rijst. De lekkerste courgette om te koken, vind je natuurlijk bij Jumbo. Ook handig: een courgettesoep pakket met prei en appel. Zo heb je meteen alle benodigdheden voor een heerlijke courgettesoep in huis.

Voor je gaat invriezen: courgette blancheren

Behalve courgette koken, kun je ook courgette blancheren. Dit is handig als je de groente wilt invriezen. Zo behoudt het zijn smaak, kleur en structuur en kun je het prima later nog een keer gebruiken. Spoel de courgette af en verwijder het vuil van de schil. Snijd de courgette in plakjes of blokjes en kook deze 3 tot 4 minuten in heet water. Schep de courgette met een schuimspaan uit het kokend water en leg het voor zo’n 3 tot 4 minuten in een schaal met ijswater. Dep tot slot de courgette droog en vries ze daarna in.

Meer courgette inspiratie?

Ontdek alle recepten en variatetips met courgette.

Courgette Courgette bakken Courgette bereiden Courgette koken Courgette recepten Courgettesoep Gegrilde courgette