Loading...

Kerstdiner

Inspiratie voor heerlijke gerechten

Bekijk de gangen

Kerstdiner: bijzonder van voor- tot nagerecht

Kerst is hét moment om gezellig samen te genieten van heerlijk eten. Met lieve familie en vrienden tot in de late uurtjes tafelen maakt het kerstdiner tot één van de favoriete feestdagen. Met alle tips en inspiratie van Jumbo kan het al echt niet meer stuk! Ontdek ons uitgebreide assortiment met verrukkelijke kerstgerechten voor iedere gang. Ben je op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner? Vind hier dan de lekkerste recepten en stel zo je menu samen.

Voorgerechten

Wat serveer jij als start van het kerstdiner? Wordt het een mooie soep, een traditioneel gerechtje met zalmcarpaccio of garnalen?

Bekijk alle voorgerechten

Hoofdgerechten

Met een prachtig hoofdgerecht steel jij de show van het kerstdiner. Maak het jezelf niet te moeilijk en zorg voor een goede voorbereiding, zodat je zelf ontspannen aan tafel zit.

Bekijk alle hoofdgerechten

Bijgerechten

Een feestelijk bijgerecht maakt je kerstdiner compleet. Serveer jij lekkere aardappeltjes, een frisse salade of winterse groenten bij je diner?

Bekijk alle bijgerechten

Nagerechten

Voor veel van ons de favoriete gang van het kerstdiner: het toetje! Pak tijdens Kerst goed uit met een spectaculair dessert.

Bekijk alle nagerechten

Handige kerstlijstjes

Met onze makkelijke kerstlijstjes ga je relaxed de feestdagen in, want je doet zo extra snel boodschappen voor ieder kerstmoment.

Gourmet

Relaxed aan tafel zitten? Kies dan voor een avondje gourmetten. Met de mini’s van Jumbo help je jezelf een handje. Maar je kunt ook eens een ander recept tijdens een avond gourmetten proberen.

Bekijk alle gourmet recepten

Favoriete kerstrecepten van Nederland

Benieuwd naar de meest populaire kerstrecepten van Nederland? Bekijk de top 5 voorgerechten, hoofdgerechten en desserts van Smulweb. Al getest door duizenden Nederlandse gezinnen, dus zeker een succes. 

Bekijk meest populaire recepten

Kerstdiner voor 10 personen of meer

Een kerstdiner bereiden voor veel mensen vraagt veel voorbereiding. Je hebt vaak grotere pannen nodig en die heb je niet altijd in huis. Geen probleem, we hebben ook genoeg tips voor mensen met kleine pannen.

Tips voor koken voor grote groepen

Begin het diner met twee verschillende smakelijke soepen. Zo gebruik je meerdere kleine pannen en die heb je vast in huis! Voor het hoofdgerecht kies je voor een schotel uit de oven en een gerecht uit de pan. Bijzondere bijgerechten maak je van tevoren en hoef je dus alleen nog maar even op te warmen. Zo gaat het zeker lukken.

Het is met een grote groep ook heel gezellig om te kiezen voor gourmet of kaasfondue. Je vindt een uitgebreid gourmet assortiment met verschillende stukjes vlees, vis of groenten bij Jumbo.

Laat je inspireren

Tussen de kerstrecepten van Jumbo vind je veel inspiratie voor een geslaagd kerstdiner. Bepaal zelf hoeveel gangen je op tafel zet en hoeveel verschillende gerechten je wil serveren. Houd je van veel variatie en lekker eten? Maak dan verschillende tapas voor een smaakvol kerstdiner. Je kunt je gasten ook vragen of zij iets willen meebrengen. Maak bijvoorbeeld een lijst van recepten waar je gasten uit kunnen kiezen. Zo blijft het kerstdiner perfect in balans en geniet iedereen van een heerlijke maaltijd.

Meer inspiratie voor een geweldige kerst

Stel een heerlijk kerstmenu samen met onze lekkere recepten en uitgebreide kerstassortiment.

Alles over kerst Voorgerechten Hoofdgerechten Desserts Borrel Gourmet