Loading...
< Alles over broccoli

Broccoli bereiden

Ontdek de 4 bereidingswijzen

Broccoli bereiden: koken, stomen, wokken of roosteren

Broccoli kun je op veel verschillende manieren bereiden: koken, stomen, wokken en roosteren. Inspiratie nodig voor al deze verschillende bereidingswijzen? Wij helpen je graag!

Broccoli snijden & koken

Zelf broccoli koken is helemaal niet moeilijk. In deze video leggen we uit hoe je broccoli moet koken. Lekkere bijtgare broccoli, zo op tafel.

Broccoli stomen

Met stomen blijven alle voedingsstoffen, kleuren en structuur optimaal bewaard. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd het stugge deel van de steel af en snijd de steel in plakjes. Stoom de broccoli in 5-6 min beetgaar.

Tip!

Broccoli bij de lunch! Doe kleine roosjes beetgare broccoli op een simpele tosti ham-kaas. Die geven een heerlijke smaak en een lekkere bite.

Broccoli wokken

Roerbakken geeft broccoli een licht rokerig smaakje en houdt de groente lekker knapperig. Verdeel de broccoli in zo klein mogelijke roosjes, snijd de steel en snijd hem in plakjes. Roerbak de broccoli 7-8 min. in olie.

Kidstip!

Meng kleine roosjes door pastagerechten of leg ze op een pizza.

Broccoli roosteren

Door roosteren blijven voedingsstoffen optimaal bewaard en wordt de smaak van broccoli intenser. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd het stugge deel van de steel af en snijd deze in plakjes. Besprenkel de broccoli met olijfolie en rooster 15 min. in de oven op 200 graden.